Cloudy5 °C
2020. december 4. péntek Barbara, Borbála
Menü
Házhozszállítás

Erkélyről loptak biciklit Fehérváron

Az erkélyről lopták el a biciklit - hétfő reggelre veszett nyoma a kerékpárnak. Fehérváron a Deák Ferenc utca és Horvát István utca sarkán lévő épület teraszáról tulajdonítottak el egy biciklit, a rendőrség óvatosságra int.

Erkélyen tárolt kerékpárt loptak el Székesfehérváron. A rendőrség felhívja a lakók figyelmét arra, hogy értékeik tárolására kevésbé hozzáférhető helyet biztosítsanak.

Vörös Ferencné, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője elmondta, többször előfordult mostanában, hogy erkélyekről, teraszokról tulajdonítottak el kétkerekűeket, ahol a tulajdonosuk biztonságban hitte őket. Ezért hangsúlyozta, hogy nem csak kerékpárt, más értéket se hagyjunk az erkélyen, hiszen a sok esetben tettestársakkal dolgozó elkövetők hamar megtalálják a módját, hogy hozzáférjenek. 

Összességében viszont egyre kevesebb biciklilopásról érkezik bejelentés a rendőrséghez.

 "Az elmúlt évekhez viszonyítva a kerékpárlopások megyénkben csökkenő tendenciát mutatnak - mondta Vörös Ferencné -  Ez azt jelenti, hogy vélhetően a lakosság nagyobb figyelmet szentel az értékek megóvásának." 

A rendőrség korábbi kezdeményezése a bikesafe program biztosítja azt a lehetőséget, hogy a biciklitulajdonos néhány fotó feltöltésével felregisztrálhat az oldalra, így, ha lopás történik, az egyenruhások olyan adatokhoz jutnak hozzá, ami felgyorsíthatja a nyomozás folyamatát.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár