3 évnél régebbi cikk

A leállósávban cikázva előzgetett egy autós az M7-esen a Velencei-tónál
A leállósávban cikázva előzgetett egy autós az M7-esen a Velencei-tónál

Mindenki másnál jobban sietett egy autós múlt pénteken az M7-es autópályán. Mivel a belső sáv is lassan haladt, inkább a leállósávban kezdett előzgetni. A balesetveszélyes manőverek egy részét egy másik autós kamerája rögzítette a Velencei-tó térségében.

Egy dologra szüksége van minden autósnak, ha péntek délután indul el a főváros irányából a Balaton felé az M7-es autópályán: türelemre. Ez az, amivel ránézésre egyáltalán nem rendelkezett május 29-én annak a fehér Volkswagen Polónak a sofőrje, aki a Velencei-tó térségében a gyorsabb, könnyebb, egyben szabálytalan és életveszélyes utat választotta, vagyis a leállósávot. 

Kétségtelen, hogy a magyar autópályán közlekedők kedvenc sportja a belső sávban haladás vagy inkább haladgatás, és jobbra tartást sokan még csak hírből sem ismerik. A hétvége előtti órákban azonban a Velencei-tó vagy a Balaton felé meginduló tömött kocsisorok miatt még akkor is időnkénti araszolásra kell készülni lélekben, ha egyébként mindenki a maximális sebességhatár környékén autózik.

Az, amit a fehér Volkswagen sofőrje előadott nehezen védhető, ráadásul egy ilyen zsúfolt időszakban különösen veszélyes is. A vakmerő manővereket egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette, a videót a Bp-i Autósok Közössége töltötte fel a YouTube-ra:

Borítókép: Youtube/Bp-i Autósok Közössége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek