Rain19 °C
2020. szeptember 28. hétfő Vencel
Menü

A leállósávban cikázva előzgetett egy autós az M7-esen a Velencei-tónál

Mindenki másnál jobban sietett egy autós múlt pénteken az M7-es autópályán. Mivel a belső sáv is lassan haladt, inkább a leállósávban kezdett előzgetni. A balesetveszélyes manőverek egy részét egy másik autós kamerája rögzítette a Velencei-tó térségében.

Egy dologra szüksége van minden autósnak, ha péntek délután indul el a főváros irányából a Balaton felé az M7-es autópályán: türelemre. Ez az, amivel ránézésre egyáltalán nem rendelkezett május 29-én annak a fehér Volkswagen Polónak a sofőrje, aki a Velencei-tó térségében a gyorsabb, könnyebb, egyben szabálytalan és életveszélyes utat választotta, vagyis a leállósávot. 

Kétségtelen, hogy a magyar autópályán közlekedők kedvenc sportja a belső sávban haladás vagy inkább haladgatás, és jobbra tartást sokan még csak hírből sem ismerik. A hétvége előtti órákban azonban a Velencei-tó vagy a Balaton felé meginduló tömött kocsisorok miatt még akkor is időnkénti araszolásra kell készülni lélekben, ha egyébként mindenki a maximális sebességhatár környékén autózik.

Az, amit a fehér Volkswagen sofőrje előadott nehezen védhető, ráadásul egy ilyen zsúfolt időszakban különösen veszélyes is. A vakmerő manővereket egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette, a videót a Bp-i Autósok Közössége töltötte fel a YouTube-ra:

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Lányok Napja - online programok lesznek idén
  Lányok Napja - online programok lesznek idén
 • Szünidei étkeztetés - 82 milliárd forint jut rá idén
  Szünidei étkeztetés - 82 milliárd forint jut rá idén
 • Egyre többen fizetnek bankkártyával
  Egyre többen fizetnek bankkártyával
 • Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát
  Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát