Rain6 °C
2021. április 13. kedd Ida
Menü
Házhozszállítás

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN kertnyitás, autósmozi Nagyvenyimen, Levendula Hétvégék Pázmándon és MOL Fehérvár FC meccs nézők előtt

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN kertnyitás, autósmozi Nagyvenyimen, Levendula Hétvégék Pázmándon és MOL Fehérvár FC meccs nézők előtt
A pázmándi Levendula Hétvégéket a legnépszerűbb nyár eleji programok között tartják számon (Fotó: Facebook/Bálint Borárium)

Ahogy egyre jobban belemászunk a nyárba, a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan egyre több szabadban megszervezett fehérvári és környéki programmal várják az embereket: a hétvégén többek között beülhettek a nagyvenyimi autósmoziba, tornázhattok Rubint Rékával, részt vehettek a FEZEN kertnyitóján, netalántán belevethetitek magatokat a Szerelemvölgyben található levendulamezőkbe.

Mozi: Autósmozi Nagyvenyimen
Mikor?: Június 4-7., csütörtök-vasárnap
Hol?: Nagyvenyimi focipálya

Mire gondolsz, ha azt hallod, hogy autósmozi? Amerikai, most már oldtimer autókra, amelyek között görkoris felszolgálólányok sasszéznak, a járgányokban pedig óriási, rózsaszín rágóbuborékot fújó csajszik belőtt, zselés hajú udvarlóikkal romantikáznak? Vagy éppen a Balaton-partra, a csendes, fülledt éjszakáival, a háttérben egy jó kis klasszikus filmmel? Na, most valami hasonló lesz Nagyvenyimen is, ugyanis a hétvégén a Drive-In autósmozit varázsol a településre.

 

Zene: Hey, June! fesztivál
Mikor?: Június 3-17., szerda-szerda
Hol?: Müpa Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján

Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online közvetítéssorozata, a Müpa Home részeként, június 3. és 17. között.

2005 óta minden júniusban a Fesztivál Színház és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán tartották a Hey, June! sorozatot az ország ismert könnyűzenei előadóival, erre az alkalomra készített műsorral. Az idei, immár tizenhatodik esemény a rendkívüli körülmények miatt zajlik másként.

Az idei virtuális Hey, June! fesztivált június 3-án a Tátrai Band 2018-as koncertje indítja. A telt házas esten a slágerek mellett néhány különleges zenei csemege is terítékre került. Két napra rá Zentai Márk és csapata tavalyi Life of Mörk című, egyedi vizuállal megtámogatott koncertje látható és hallható újra a Müpa Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

 

Sport: Alakreform edzés Székesfehérváron
Mikor?: Június 6., szombat 10:00
Hol?: MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnok

Ennél jobb programot keresve sem találhatnak azok, akik a hosszúra nyúlt házi karanténból kiszakadva megnyújtóztatnák fáradt végtagjaikat és egy hatalmas edzéssel jeleznék: visszatértek az életbe! Hogy minden flottul menjen, Rubint Réka is a segítségetekre lesz, a Csónakázó-tó melletti MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnoknál jobb helyszínt pedig keresve sem találhattak volna. Hajrá, hajrá!

 

Buli: FEZEN kertnyitás
Mikor?: Június 6., szombat 18:00
Hol?: Fezen Klub

Minden kétséget kizáróan a hétvége legrejtélyesebb eseménye a FEZEN kertnyitás lesz, amelyről egy hangulatos plakáton kívül és égadta világ nem tudhatunk meg semmit. Vagyis de, idézem: vannak fák, madarak, italok, zene. Végül is, kell ennél több? Az esemény egyébként ingyenes lesz, így igazán méltó módon vethetjük bele magunkat abba a nyárba, amelyről sokáig azt hittük, hogy elmarad.

 

Természet: Levendula Hétvégék - Szerelemvölgy
Mikor?: Június 6-7, szombat-vasárnap 12:00
Hol?: Pázmánd

Az öt évvel ezelőtt telepített - 2000 tőből álló - levendulamező az elmúlt években már megmutatta a mesébe illő arcát. A lila mező állandó vendégei lettek a fehér pillangók és a szorgos méhek. Ha ti is részesei szeretnétek lenni ennek a varázslatos élménynek, akkor látogassatok el családotokkal, barátaitokkal együtt az elkövetkezendő hétvégék bármelyikén a Szerelemvölgybe.

Lehetőség nyílik a rusztikus kreatív fotózásra, levendulaszedésre, levendulás termékek (szörp, szappan, fürdősó, testpermet) vásárlására, és természetesen levendulával ízesített ételek kóstolására.

 

Foci: MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good
Mikor?: Június 6., szombat 19:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A MOL Fehérvár FC eddig öt alkalommal játszott a Kisvárda ellen az NB I-ben: négyszer nyert, egyszer pedig döntetlen született, a gólkülönbség 13-3 a fehérvári csapat javára. Ebben a szezonban hazai pályán 3-0-ra, idegenben pedig 2-0-ra nyertek Fehérvár labdarúgói. Bár igencsak impozáns ez a hazai mutató, nem emiatt lesz különleges a szombati meccs, hanem azért, mert a veszélyhelyzet óta az lesz az első mérkőzés, amelyet a nézők élőben is megtekinthetnek.

Ezzel kapocslatban a MOL Fehérvár FC hivatalos oldalán az alábbi közlemény jelent meg: "A május 27-én megjelent kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a mérkőzéseken újra ott lehessetek a MOL Aréna Sóstó lelátóin, a vonatkozó egészségügyi szabályok betartása mellett. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek, így kérjük, hogy csak a kijelölt székekre üljetek majd."

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Egyre többen jelentkeznek a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusára
  Egyre többen jelentkeznek a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusára
 • Idén is megtartják a Csíki Versünnepet
  Idén is megtartják a Csíki Versünnepet
 • Általános iskolásoknak hirdetett pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár
  Általános iskolásoknak hirdetett pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár
 • Elkezdődötek az általános iskolai beiratkozások
  Elkezdődötek az általános iskolai beiratkozások
 • De La Soul, Roxette, Bee Gees, Republic – ezt hallgatta a világ 30 esztendeje
  De La Soul, Roxette, Bee Gees, Republic – ezt hallgatta a világ 30 esztendeje
 • Koronavírus - egyre többen regisztrálnak az oltásra
  Koronavírus - egyre többen regisztrálnak az oltásra
 • Koronavírus - 291-en haltak meg, 5077 új fertőzött egy nap alatt
  Koronavírus - 291-en haltak meg, 5077 új fertőzött egy nap alatt
 • Pályakarbantartási munkálatok indulnak kedden - Fehérvárt is érintik
  Pályakarbantartási munkálatok indulnak kedden - Fehérvárt is érintik
 • Tavaszi nagytakarítás - a Vadex is csatlakozott
  Tavaszi nagytakarítás - a Vadex is csatlakozott
 • A héten lesznek az általános iskolai beiratkozások
  A héten lesznek az általános iskolai beiratkozások
 • Koronavírus - Szlovénia enyhít a korlátozásokon
  Koronavírus - Szlovénia enyhít a korlátozásokon
 • Agrárcenzus - 234 ezer gazdaságot írtak össze tavaly
  Agrárcenzus - 234 ezer gazdaságot írtak össze tavaly
 • Oltások - hétről hétre többen kérik
  Oltások - hétről hétre többen kérik