3 évnél régebbi cikk

Nyári cipődivat 2020: újra hódít a csótánytaposó, a 90-es évek csodája. Emlékszel rá?
Nyári cipődivat 2020: újra hódít a csótánytaposó, a 90-es évek csodája. Emlékszel rá?

2020 nyarának egyik cipőfavoritja a platform lesz. Lehet pfujolni vagy rajongani, és sokan vagyunk, akik néhány könnycseppet elmorzsolnak az emlékek hatására. Éljen, a 90-es évek!

Vannak szép cipők és kecses cipők, finom, nőies darabok, amelyekben az ember lánya kiránynőnek érezheti magát. És van a 90-es években hódító körútjára indult vastagtaplú, enyhén drabális platformlábbeli, vagy ahogy akkoriban csúfolták: pata- vagy raklapcipő, esetleg csótánytaposó, ami úgy tűnik, idén nyáron újra fokozott mértékben szabadul rá a gyanútlan világra.

Lehet pfujolni, de szerintem a mostani 30-40-es korosztály tinilábán megfordult néhány pár ezekből a csodákból a legendás 90-es években.

Nem tagadom, nekem is volt egy - akkori szemem úgy látta - gyönyörű, fekete, velúrbőr, pántos szandim, amelyben a járás oroszrulett volt.

Főként úgy, hogy jövet-menet rendszerint meg kellett tennem egy középmeredek, de legalább dúsan köves-kavicsos, helyenként esővíz által gazdagon mosott útszakaszt, amit a mai napig nem tudom, hogy hoztam le súlyosabb sérülés nélkül.

Aztán gyönyörű csótányroppantóm pont ezen a szakaszon adta az első pofont, viselésének nagyjából a 22. percében. A merev talpra rögzített felsőrész egy lépésnél levált, de nemcsak úgy finoman felszakadt, hanem a talpbetétrésszel együtt gyakorlatilag leszakad a cipő aljáról.

Kolléganőm hasonló tapasztalatról számolt be: ő egy családi kirándulás alkalmával a sümegi várba próbált feljutni raklapcipőjében, sajnos a lábbeli nem tolerálta a túrát, és olyan visszafordíthatatlan sérüléseket szenvedett, hogy a szemetesben landolt.

Ahogy végül az én szandim is erre sorsra jutott, igaz, előtte azért több tubusnyi pillantragasztóval megpróbáltam megmenteni az életét...

Csak remélhetjük, hogy az idén újra előtérbe kerülő platformlábbelik kevésbé sérülékenyek lesznek, mint 90-es évekbeli elődeik. Egy biztos azonban: kecsesebbnek nem kecsesebbek, és láthatóan a biztonsági fokozatuk sem javult sokat.

Íme néhány érdekes fura kétséges szandál platform témában, amelyekkel 2020 nyarán simán összefuthatsz, de akár hordhatod is őket:

Borítókép: pinterest.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek