3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: fokozottan ellenőrzik a szabadstrandokat is a nyári szezonban
Koronavírus: fokozottan ellenőrzik a szabadstrandokat is a nyári szezonban

Bár még nincs strandidő, már látogathatóak a fürdőhelyek. A Velencei-tó is egész nyáron várja a strandolókat, a koronavírus időszakában azonban óvintézkedésekre van szükség.

Ha igaz, idén az egyik legforróbb nyár vár ránk. Az agárdi szabadstrandon is sok fürdőzőre lehet számítani. A koronavírus időszakában különösképpen figyelni kell az előírásokra.

"Igyekszünk mi is a hozzánk érkező vendégeket a lehető legtöbbféle módon óvni, és figyelmeztetni őket arra, hogy a vírusveszély nem múlt el. Ennek első lépéseként táblákat helyeztünk ki, amely a távolságtartásra hívja fel a figyelmet. Természetesen magát a házirendünket is kiegészítettük azzal, hogy mi az, amit jó, ha megtesz egy fürdővendég a fertőződés elkerülése érdekében" - mondta Tihanyi Tamás, a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője.

A szabadon látogatható fürdőzőhelyeknél nehezebb dolga van az üzemeltetőknek az ellenőrzéseknél.

"Szabadstrandon vagyunk, nagyon nehéz ezt betartatni. A munkatársaink figyelmét felhívtuk, hogy mire kell vigyázni az előbb említett fertőtlenítésen, tisztán tartáson kívül. Természetesen körbe fognak járni és megkérik azokat a vendégeket, akiknél láthatólag ez a távolságtartás figyelmen kívül lett hagyva, hogy tartsák be ezt a szabályt" - egészítette ki Tihanyi Tamás, a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője.

A lépcsők korlátjait folyamatosan, bizonyos időközönként fertőtlenítik, a kölcsönözhető járműveket pedig minden használat után áttörlik. A mosdóban piktogramok hívják fel a figyelmet a megfelelő távolságra, a kézmosás folyamatára. A vizes blokkokban egyszerre csak maximum hárman tartózkodhatnak.

Az üzemeltető bízik abban, hogy az intézkedéseknek köszönhetően a fertőződéseket el tudják kerülni a szabadstrand területén.

A témáról bővebben a Fehérvár Televízió készített anyagot:

Borítókép: strand.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek