3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: 43-an haltak meg összesen Fejér megyében koronavírusban és péntektől megnyílik a horvát-magyar határ - 99. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: 43-an haltak meg összesen Fejér megyében koronavírusban és péntektől megnyílik a horvát-magyar határ - 99. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Fejérben továbbra sincs újabb koronavírusos beteg. 43-an haltak meg összesen Fejér megyében koronavírusban. Megszűnnek a korlátozások a magyar-horvát határátkelőhelyeken - összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nagy mértékben nő a gyógyultak száma (2355 fő), kétszerese az aktív fertőzöttekének. A tíz új fertőzött közül négyet Budapestről, kettőt Komárom-Esztergom megyéből, hármat Pest megyéből regisztráltak, egy fertőzött Hajdú-Bihar megyéből származik.

Fejérben továbbra sem regisztráltak újabb koronavírusos beteget, így 374 maradt az igazolt fertőzöttek száma megyénkben.

Elhunyt egy 37 éves férfi. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százalékát Budapesten, 59 százalékát vidéken regisztrálták. 344 embert ápolnak kórházban, és húszan vannak lélegeztetőgépen. A legtöbben Budapesten vesztették életüket, míg Békésben, Szabolcsban és Vas megyében nem halt meg senki a koronavírus miatt.

Fejér megyében eddig 43 fő vesztette életét a koronavírus miatt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a 37 éves férfi halálával kapcsolatban elmondta: ritkán, de előfordul, hogy rendkívül gyorsan zajlik le a betegség. Hozzátette azonban, hogy továbbra is jellemzően az idős, krónikus betegek tartoznak a magasabb kockázati csoportba.

A magyarországi nyaralás biztonságos

Müller Cecília felhívta a figyelmet a nyaralók fertőtlenítésének fontosságára. Hangsúlyozta, hogy a magyarországi nyaralás biztonságos, külföldi utazást tervezőknek pedig azt ajánlotta, hogy az út előtt alaposan tájékozódjanak a célország járványügyi helyzetéről és szabályairól a konzuli szolgálat segítségével.

Péntektől megnyílik a magyar-horvát határ

Megszűnnek a korlátozások a magyar-horvát határátkelőhelyeken, vagyis a magyar és horvát állampolgárok a kötelező hatósági házi karantén nélkül léphetnek be egymás országába - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes emlékeztetett, hogy hétfőtől Magyarország valamennyi schengeni belső államhatárán megszűnt a határforgalom-ellenőrzés. (A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.)

Foglalkoztatottság: sokan veszítették el a munkájukat

A KSH legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy a február és április közötti három hónapos időszakban a foglalkoztatottak száma csökkent. A márciusi 56 ezer után áprilisban mintegy 73 ezren veszítették el az állásukat, közülük 54 ezren gazdaságilag inaktívvá és 19 ezren munkanélkülivé váltak.

Ebben az időszakban átlagosan 174 ezren váltak álláskeresővé Magyarországon.

Városunkban március 1. és április 17. között 673 Fehérváron élő vagy itt tartózkodó álláskeresőt regisztráltak. A következő héten 277 új fehérvári munkanélkülit regisztráltak. A következő hetekben átlagosan 60-at, majd május második hetében 185-öt. Azóta hetente átlagosan 84-et.

A fehérváriak közül április és június között 853-an veszítették el az állásukat.

A témával részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

(mti, koronavirus.gov.hu)

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek