3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: 100 napja jelent meg a vírus Magyarországon, rengeteg az új beteg Ukrajnában - 100. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Balogh Zoltán
Koronavírus: 100 napja jelent meg a vírus Magyarországon, rengeteg az új beteg Ukrajnában - 100. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Március 4-én, vagyis éppen 100 nappal ezelőtt jelentette Orbán Viktor, hogy Magyarországon is azonosítottak koronavírus-fertőzötteket. Fejér megyében a héten még senkinél nem diagnosztizálták a vírust. Ukrajnában annyi a koronavírusos, hogy a újra bevezethetik a korlátozásokat. Csütörtöki összefoglaló.

Meghalt két idős, krónikus beteg és tizenkettővel, 4039-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. Az elhunytak száma 553-ra nőtt. 2391-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1095. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 321 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 9167-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 222 247. (MTI)

A koronavirus.gov.hu adatai szerint Fejér megyében legutóbb június 7-én emelkedett a fertőzöttek száma: szombatról vasárnapra 373-ról 374-re emelkedett a COVID-19 pozitív esetek száma.

Az aktív fertőzöttek száma napról napra csökken, de a vírus még "közöttünk van" - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta, noha a járvány megnyugvó szakaszában van az ország, mégis tíz körüli pozitív esetet fedeznek fel naponta egy-egy eset kontaktszűrésekor. Ezért szükséges a hatóság állandó figyelme, a lakosság részéről pedig a higiéniai szabályok betartása. (MTI)

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs jóváhagyásával felfüggesztette járművein a maximum 30 százalékos telítettségre vonatkozó szabályt a Volánbusz Zrt. - jelentették be csütörtökön a cég Facebook-oldalán. Ahogy az élet fokozatosan visszatér a rendes kerékvágásba, ismét egyre többen közlekednek autóbusszal - jelezték. Továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy az utasok - a legfiatalabbak kivételével - a buszon takarjál el az arcukat. Azt is kérik, hogy akinek nem sürgős az utazás, az a csúcsidőn kívüli járatokat válassza - írta a Volánbusz. (MTI)

100 napja, március 4-én kora este jelentette be Orbán Viktor, hogy Magyarországon is azonosítottak koronavírus-fertőzötteket. A miniszterelnök bejelentéséről ebben a cikkben írtunk:

Ukrajnában minden eddigit meghaladó számú, 689 új koronavírusos esetet azonosítottak az elmúlt egy nap alatt, velük együtt a regisztrált fertőzöttek száma elérte a 29 070-et - közölte az egészségügyi minisztérium. Az elmúlt napban az elhunytak száma 21 új halálos áldozattal 854-re emelkedett, miközben eddig 13 141-en gyógyultak meg, közülük előző nap 372-en. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján kiemelte, hogy már egy hete nagyon rosszak a mutatók a fertőzés terjedése tekintetében az országban, ennyi napi új beteget és halálos áldozatot még áprilisban, az eddigi legsúlyosabb időszakban sem jegyeztek fel. A miniszter kilátásba helyezte, hogy ha tovább romlik a helyzet, ismét szigorítanak a karanténkorlátozásokon. (MTI)

Világszerte 7 360 239 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 416 201, a gyógyultaké pedig 3 454 807 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 7 238 768 volt, a halálos áldozatoké 411 279, a gyógyultaké pedig 3 371 823. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el. (MTI)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek