3 évnél régebbi cikk

Szombattól kisvonattal is mehetünk Sóstóra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Szombattól kisvonattal is mehetünk Sóstóra

Jellemzően idén nem fognak messzire utazni az emberek, és inkább csak néhány napos kirándulásokat terveznek – vélik a turisztikai szakemberek. Az is új trend, hogy a látogatók a kellemes városi környezet mellett egyre inkább a természetközeli helyeket részesítik előnyben. Fehérvár zászlóshajója ezért idén a Sóstó Természetvédelmi Terület lesz.

Rendszeresek lesznek a már jól bejáratott ökotúrák Sóstón - ezek a programok minden szombaton fix időpontban elérhetők. „Emellett kollegáink kidolgoztak egy olyan szolgáltatást is, amely egészen kis csoportok, családok számára a látogatóközpont munkaidejében rendelhető: akár gyerekekre szabottan is vállalunk családi túravezetést.” – mondta F. Szegő Krisztina.

A Tourinform Iroda ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy több új programelemmel is készül idén a Sóstó Látogatóközpont. Újdonság például, hogy a nyáron több alkalommal szerveznek ide kisvonatos kirándulást, amely kis városnézést, majd túravezetést is tartalmaz, de a Látogatóközpont természetes anyagokból készült kreatív játékai között is időzhetnek a résztvevők.

„Akár egy három-négy órás programot is élvezhet így a család. Az első ilyen sóstói kisvonatos kirándulásunk most szombaton, azaz június 13-án délután három órakor indul a szokásos helyszínről. Úgy tervezzük, hogy a csoport hat órára ér majd vissza.”

Új lehetőség az is, hogy júliustól születésnapokat is lehet majd tartani a Sóstón: a látogatóközpontban zajlik a szülinapi köszöntő animátori kísérettel, programokkal, majd természetesen kinn a területen folytatódhat a játék. Akár a tavasszal elmaradt szülinapi gyerekpartik nyári pótlására is alkalmas lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek