Partly cloudy5 °C
2021. március 9. kedd Franciska
Menü
Házhozszállítás

Szombattól kisvonattal is mehetünk Sóstóra

Szombattól kisvonattal is mehetünk Sóstóra
Kirándulók a Sóstón (Fotó: Kiss László)

Jellemzően idén nem fognak messzire utazni az emberek, és inkább csak néhány napos kirándulásokat terveznek – vélik a turisztikai szakemberek. Az is új trend, hogy a látogatók a kellemes városi környezet mellett egyre inkább a természetközeli helyeket részesítik előnyben. Fehérvár zászlóshajója ezért idén a Sóstó Természetvédelmi Terület lesz.

Rendszeresek lesznek a már jól bejáratott ökotúrák Sóstón - ezek a programok minden szombaton fix időpontban elérhetők. „Emellett kollegáink kidolgoztak egy olyan szolgáltatást is, amely egészen kis csoportok, családok számára a látogatóközpont munkaidejében rendelhető: akár gyerekekre szabottan is vállalunk családi túravezetést.” – mondta F. Szegő Krisztina.

A Tourinform Iroda ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy több új programelemmel is készül idén a Sóstó Látogatóközpont. Újdonság például, hogy a nyáron több alkalommal szerveznek ide kisvonatos kirándulást, amely kis városnézést, majd túravezetést is tartalmaz, de a Látogatóközpont természetes anyagokból készült kreatív játékai között is időzhetnek a résztvevők.

„Akár egy három-négy órás programot is élvezhet így a család. Az első ilyen sóstói kisvonatos kirándulásunk most szombaton, azaz június 13-án délután három órakor indul a szokásos helyszínről. Úgy tervezzük, hogy a csoport hat órára ér majd vissza.”

Új lehetőség az is, hogy júliustól születésnapokat is lehet majd tartani a Sóstón: a látogatóközpontban zajlik a szülinapi köszöntő animátori kísérettel, programokkal, majd természetesen kinn a területen folytatódhat a játék. Akár a tavasszal elmaradt szülinapi gyerekpartik nyári pótlására is alkalmas lehet.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Fehérvári koraszülöttek támogatásához vár adományokat a Plüss Kommandó
  Fehérvári koraszülöttek támogatásához vár adományokat a Plüss Kommandó
 • Még mindig elmarad a nők keresete a férfiakétól
  Még mindig elmarad a nők keresete a férfiakétól
 • Van ügyelet az oktatási intézményekben
  Van ügyelet az oktatási intézményekben
 • A Nők Történelmének hónapját tartja meg a Szent István Múzeum
  A Nők Történelmének hónapját tartja meg a Szent István Múzeum