3 évnél régebbi cikk

Katasztrófaállapot Gyúrón és Vértesacsán, Bicskén elöntötte az állomást a víz, nem járnak a vonatok
·Hírekáradás·Utolsó frissítés: undefined
Katasztrófaállapot Gyúrón és Vértesacsán, Bicskén elöntötte az állomást a víz, nem járnak a vonatok
·Hírekáradás·Utolsó frissítés: undefined

Az országban többfelé okozott rendkívüli állapotot a hirtelen jött nagy mennyiségű eső, Fejér megye több településén is hatalmas áradások voltak.

Bár Székesfehérváron egyelőre csak kevesebb csapadékkal érkezett meg rossz idő vasárnap délutánra (16 óra 41 perc), Fejér megye több települése kevésbé volt szerencsés. Gyúrón gyakorlatilag katasztrófaállapotokat okozott a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű csapadék; utcákat, házakat öntött el a víz, így lapáttal és vödörrel várják az önkénteseket, akik segítenének a mentésben.

Vértesacsán az Vértesacsai-vízfolyás lépett ki a medréből, és vitte magával a szántóföldek hordalékát, földjét, helyenként fél-egy méter magasra felcsapva. A Fejérvíz felhívta a lakosok figyelmét, hogy higiéniai biztonsági okokból következő értesítésig az ivóvizet csak forralás után használják fel közvetlen fogyasztásra.

Vértesacsán egy négygyermekes családot kellett kiköltöztetni, de több ház pincéjét és földszintjét is elöntötte a saras ár, illetve számos autó rongálódott meg. 

Bicske utcáin is hömpölygött az esővíz, amely elöntötte a vasúti állomásnál a pályát, emiatt nem működik a biztosítóberendezés, Bicske és Herceghalom között áll a vonatforgalom - tájékoztatott a MÁV vasárnap délután. 

Borítókép: Facebook/Ádám Zsolt
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek