3 évnél régebbi cikk

Mitől lett új a Fekvő Katona Söröző és Kávézó a belváros szívében?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Mitől lett új a Fekvő Katona Söröző és Kávézó a belváros szívében?

Megszépült terasszal, ételekkel, kézműves sörökkel és teljesen új üzemeltetőkkel indult újra a Fekvő Katona Söröző Székesfehérváron, a belváros szívében.

A koronavírus-járványt követő újranyitási időszakban a belvárosban található Fekvő Katona Söröző és Kávézó új üzemeltetetőkkel és új vezetéssel vágott neki a nyárnak. De nemcsak a vezetés területén történt változás, a hely is kisebb ráncfelvarrást kapott.

"Külsőre egy kicsit letisztultabbak, modernebbek, fiatalosabbak, ugyanakkor családiasabbak is lettünk. Bővítettük az ételkínálatunkat is, megtartottuk a vendégek által korábban is kedvelt ételeket, és kiegészítettük néhány különlegességgel az étlapot. Minden nap 13 órától vagyunk nyitva, és ugyan klasszikus ebédet nem tudnak nálunk enni, de akinek csak egy gyors étkezésre van ideje, az nagyon finom lehetőségek közül választhat: van sajttálunk, paraszttálunk, mártogatósaink és melegszendvicseink" - mondta el Nádasi Mónika üzletvezető.

Az elmúlt időszak az élet számos terültén okozott fennakadásokat, nehézségeket, a vendéglátás pedig azok között volt, ahol a legnagyobb károk érték az ágazatban dolgozókat.

"Mivel a koronavírus-járvány csillapodása, a könnyítéseket követően vettük át a helyet, így minket kicsit kevésbé érintettek itt a nehézségek. Az elején a korai, tíz órási zárás nem volt túl kedvező, illetve jelenleg kilenc óráig lehet a teraszt nyitvatartani, ami egyértelműen nem kedvező a vendégeknek.

Az elmúlt hétvégék azonban megmutatták, nagyon vágynak az emberek a szabad levegőre, szeretnének kimozdulni, társaságban lenni.

Talán ezért, talán a vírustól való tartás miatt nagyon sokan vannak, akik a terasz zárása után inkább hazamennek, de a zárt térbe már nem szeretnének bejönni" - mesélte a Mónika, kiemelve, éppen ezért a megújult terasz különösen népszerű korosztálytól függetlenül.

"Azt gondolom, hogy minden korosztályt meg tudunk szólítani, szívesen jönnek a 20-30 évesek, de az idősebbek közül is vannak bőven betérő és visszatérő vendégeink. Nagyon népszerű program a közös meccsnézés, és szerencsére most már egyre több jó mérkőzés megnézésére van lehetőség" - emelte ki az üzletvezető.

És hogy mi a legkedveltebb ital egy meleg nyáresti ücsörgéshez? A válasz talán nem meglepő!

"A csapot sörünk egyértelműen a favoritok között van, de nagyon szeretik és keresik a kézműves sörkülönlegességéket, a finom borokat és persze a koktélokat is. Úgyhogy mindenre felkészültünk" - válaszolt nevetve Mónika.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek