3 évnél régebbi cikk

Egy élet munkáját tette tönkre a villámárvíz: adományokat gyűjtenek a vértesacsai családnak
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Egy élet munkáját tette tönkre a villámárvíz: adományokat gyűjtenek a vértesacsai családnak
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Egy háromgyerekes vértesacsai családnak mindene tönkrement a vasárnapi villámárvízben. Megsegítésükre adománygyűjtés indult.

Lakóházak udvarát, pincéket, alagsori helyiségeket öntött el a vasárnap lezúduló csapadék. Vértesacsán a patak is kilépett medréből.

A villámárvíz a településen egy család lakhatását tette lehetetlenné.

Bútoraikat, a gyerekek ruháit, háztartási berendezéseiket vitte el az iszapos víz.

Kapusiék vasárnapi ebédjüket töltötték. Húsz perc leforgása alatt már az iszaptengerben találták magukat. Az apa nagyobbik fiával lapáttal és seprűvel próbálta az udvaron tartani a vizet, de a combig érő sárban már nem tudták megakadályozni a lakásba hömpölygő iszapot.

Az anya, Kapusi Krisztina csak a pénztárcáját és telefonját tudta magához venni és az apával együtt a gyerekeket mentette.

Az egész család az ablakon keresztül menekült. Nyolcéves kisfiúkat egy pillanatra az iszap ellepte, cipőjüket, ingüket szakította le a villámárvíz. A család jelenleg a vértesacsai Falugondnokok Házában lakik. Négy-öt hét múlva, házuk kiszáradásáig veszik igénybe átmeneti szállásukat.

A Velencei-Tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány adomány-gyűjtést szervezett a háromgyermekes család számára.

Fekete Zsuzsa elnök arról tájékoztatott, hogy a kiskanáltól az edényeken keresztül a bútorokig, semmi nem maradt épen. Az alapítvány kedden hirdette meg akcióját, de szerdára már a tönkrement eszközök jelentős részét pótolták az adományozók. Extra Kampány néven csütörtöktől vasárnapig meghosszabbított nyitvatartással várják az adományozókat.

A használati eszközök mellett anyagi segítség is érkezett a Kapusi családnak, de továbbra is várják az adományokat a 10102914-20835200-01003002-es számlaszámra, Kapusi Mihály nevére.

400 000 Ft, azonnali segélyt utalt át a vértesacsai önkormányzat a család számára. Kovács Zoltán polgármester több segélyszervezettel vette fel a kapcsolatot, szerdáig a Magyar Vöröskereszt és a Baptista Szeretetszolgálat nyújtott segítséget.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek