3 évnél régebbi cikk

Fehérvári és online programok a hétvégére: vadvirágos ökotúra, TechnOpen terasz és Az ember tragédiája
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári és online programok a hétvégére: vadvirágos ökotúra, TechnOpen terasz és Az ember tragédiája
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Hamisítatlan nyári hétvége lesz a veszélyhelyzet feloldása utáni első szombat és vasárnap: kirándulásra és szabadtéri táncra egyaránt csábítanak a lehetőségek.

 

Vadvirágos ökotúra Sóstón

Mikor?: 2020. június 20., szombat
Hol? Sóstói Természetvédelmi Terület

Érezted már azt, hogy bandukolsz a természetben, gyönyörködsz a szebbnél szebb növényekben, csak éppen a legtöbbről fogalmad sincs, hogy micsoda? Még cikibb, ha épp a gyereknek kéne elmagyarázni, mert kérdezi. Na ilyenkor érdemes a szakértőkhöz fordulni, akik vezetett ökotúra során ismertetnek meg a gyakori gyógynövényekkel, hatásukkal, felhasználásukkal, illetve a sok csapadék hatására kialakult vadvirágos rétek fajaival. Az sem maarad titok, hogyan járulhatunk hozzá bolygónk védelméhez a vadvirágos gyepek kialakításával - akár a saját kertünkben is. A séta körülbelül másfél órás, családostól is simán vállalható. 

Egy kis plusz infó: a Sóstó Természetvédelmi Területhez tartozó Látogatóközpont a MOL Aréna Sóstó épületében található és a természetvédelmi terület felőli oldalról közelíthető meg. A Látogatóközpont a Kilátó felőli oldalon helyezkedik el.

További részetek az esemény Facebook-oldalán.

 

Élmény otthon: Az ember tragédiája

Mikor: 2020. június 19. 19 óra -  június .21. 19 óra
Hol? : Vörösmarty Színház Facebook-oldala

Madách Imre örök érvényű remekművét, Az ember tragédiáját a Vörösmarty Színház fennállása óta még nem mutatták be. A drámai költeményt Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János közösen vitték színre. Nemzeti drámánk a mi bibliánk is, hiszen rólunk szól, mindannyiunkról, emberekről, akik belakjuk a teremtett világot, alakítjuk a történelmet, jóra törekszünk, majd elbukunk, örökös harcot folytatva a bennünk lakozó démonokkal, kétségekkel. Most három estén át is megnézhetitek online. 

A Fehérvár Televízió korábbi beszámolójából kicsit többet megtudhatsz a darabról: 

 

 Kultúrpiknik a belvárosban

Mikor?: 2020. június 20. szombat, 17 óra
Hol?: Székesfehérvár belvárosában több helyszínen

Június 20-án, szombaton 17.00 órától kezdődik a kultúrpiknik, a város művészeti intézményeinek, csoportjainak tagjai és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre. Este hattól a történelemben kalandozhatnak a városban járók: hagyományőrző csapatok „portyáznak” majd a Fő utcán, bemutatókat is tartanak, és elkísérik az érdeklődőket a következő helyszínre. Merthogy este hét órától a zenekedvelőket várják a Zichy ligetben, a Zenepavilonban játszanak majd kisebb formációban muzsikusok. Székesfehérvár nyáron elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a Fő utcán.



Szombat esti ride

Mikor?: 2020. június 20. szombat
Hol?: Gyülekező a Technika Háza előtti téren (Rákóczi út 25.). Indulás 20.00-kor

Az Alba Regia Ride Core a kerékpározás szerelmeseinek szervez hangulatos esti programot Székesfehérváron,  idén először. Akik korábban már részt vettek hasonló éjszakai tekerésen, azok számára ismerős útvonalak is felbukkanhatnak, és persze tele lesz meglepetésekkel is az este. Amire a szervezők figyelmeztetnek: 
"- LEGYEN NÁLAD VILÁGÍTÁS!!!
- NE előzd meg az elsőt, mert ő tudja az útvonalat.
- Ha beszívtad a pirost, bármi miatt lemaradtál első körben próbáld beérni a többieket.
- Tartsd a sávot!! (Ott mész ahol az első, ha bringa út, akkor bringa út, ha autó út, akkor autó út!)"

Az eseményen kép és hanganyag készülhet rólad, mely a rendezők tulajdona, és a későbbiekben szabadon felhasználhatják.

Minden infó itt.

Egy csokor fotó az egyik tavalyi éjszakai kerekezésről: 

 

Nyolcas műhely akusztik

Mikor?: 2020. június 20-21.
Hol?: Nyolcas Műhely, Horvát István utca

A 17 órás kapunyitást követően néhány bemelegítő ital után fél nyolctól hallgathatjátok az előadókat, legkésőbb este tíz óráig: Bobek és Gombocz Bence után ezúttal újabb zenészeké a terep:  Merci és Peti, azaz a Wasted Beers zenél majd az udvaron. Valami ilyesmi stílusban: 

 

TechnOpen Terasz

Mikor?: június 20. 18 óra
Hol: Ikon Club, Fürdősor 1.

Az első tánc a karantén után: ezzel a szlogennel harangozza be szombat esti buliját az Ikon klub. Terasszal, fröccsel, sörrel kecsegtetnek,a talpalávalót illetően pedig a helyi dj srácok ontják a kedvenc elektromos zenéinket. Este pedig újult erővel vetjük bele magunkat az éjszakába a klubon belül! "Tánccal ünnepeljük a nyári napfordulót és a karantén utáni első szabad hétvégét!"  - hangoztatják a szervezők, és milyen igazuk van! Akiket hallhattok az este folyamán: Audio Renaissance, Derek, Flotho, Joey
Stoffer, és csak a buli kedvéért Calman.

 Ha kíváncsi lettél, keresd fel az esemény Facebook-oldalát.

Borítókép: Facebook.com/Sosto.szfvar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek