3 évnél régebbi cikk

Megérkeztek a Disney-mesehősök Székesfehérvár belvárosába
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Megérkeztek a Disney-mesehősök Székesfehérvár belvárosába

A legtöbb tíz év alatti gyermek rajong valamelyik Disney-mesehősért, és minden olyan tárgyért, legyen szó játékról, táskáról, lámpáról, pólóról vagy cipőről, amin ott díszeleg kedvence. Most szinte minden mesehős megérkezett Székesfehérvár belvárosába.

Akinek gyermeke van - legyen az még kicsi vagy már a gyermekkoron túllépett nagyobbacska -, egészen biztosan több Disney-mesehős nevét és történetét ismeri. És szinte biztosan keresett már elkeseredetten labdát, cipőt, pólót, tányérkát, netalántán poharat Micimackó, Mickey vagy Minnie egér, esetleg a Verdák szereplőinek képével - és biztosan kapott már frászt, mert a világ összes zugát átkutatva sem jutott hozzá a vágyott darabhoz.

Székesfehérvár belvárosában, a Jókai utca 15. szám alatt nemrégen azonban igazi Disney-paradicsom nyílt meg, a MeseMosoly Fehér-Vár üzlet, ahol kis túlzással az összes mesehős, Micimackótól, a Jégvarázs szereplőin keresztül, a legújabb kedvencig, Bing nyusziig mindenki felsorakozik a polcokon. Talán nem meglepő, az üzlet ihletője a tulajdonos, Szabó Rita kislánya, a 3 éves Zsófi volt, aki történetesen Minnie és Mancs őrjárat rajongó.

"Amikor egészen pici volt, Micimackóval díszítettük a szobáját, de bárhol jártunk, a lányunk csak Minnie egeret mutogatta nekünk" - mesél Rita a kezdetekről - "Aztán jött az ötlet, hogy megpróbálkozzunk saját bolt nyitásával. A beszerzésben mindig nagy segítség Zsófi, gyakran ő választja ki a legújabb termékeket. Próbálunk elég széles termékpalettát biztosítani, hogy a kicsik és persze a felnőttek a gyermekeiknek megtalálják a vágyott darabot. Ha mégis olyan igénnyel érkeznek, amit nem tudunk azonnal adni, akkor igyekszünk beszerezni."

Persze manapság már sok minden beszerezhető internetről, ám előfordul, hogy a netes rendelésnél kellemetlen meglepetés ér minket: nem azt és úgy kapjuk, ahogy az a webáruházi képen látszik. Nem beszélve arról, hogy a ruha- és cipőméretek is tudnak meglepetést okozni, főként gyermekeknél. 

"Természetesen nekünk is van webáruházunk, ám sokan éppen azért szeretnek hozzánk eljönni, mert itt a ruhákat, pizsamákat, pólókat vagy a cipőket is fel tudják próbálni a kicsikre. Kialakítottunk gyereksarkot is, ahol nemcsak Zsófi játszik szívesen, de van olyan kisgyerek vendégünk, aki gyakran betér szüleivel, és csillogó szemmel, mosolygó arccal választja ki vágyott kis ajándékát, amire anyuka és apuka természetesen nem tud nemet mondani. A Mancs őrjárat most nagy kedvenc Bing nyuszival együtt, illetve a termékek közül nagyon szeretik a táskákat, legyen szó óvodába járós kistáskáról vagy tornazsákról. Éppen ezért hamarosan iskolatáskákkal is tovább bővítjük a kínálatot" - meséli a terveket Rita.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek