Partly cloudy4 °C
2020. november 26. csütörtök Virág
Menü
Házhozszállítás

Kertmozisorozat indul Fehérváron, az első vetítés pénteken lesz a Városháza díszudvarában

Kertmozisorozat indul Fehérváron, az első vetítés pénteken lesz a Városháza díszudvarában
Próbavetítés a Városháza díszudvarában (Fotó: Facebook/Barátság Mozi)

A filmkedvelők az Emma című angol kosztümös vígdrámát láthatják a fehérvári kertmoziban.

Nemrég futott be a Barátság mozi Facebook-oldalán a hír, hogy június 26-án, pénteken 20:30-kor tartja első vetítését a város kertmozija: a filmek kedvelői az Emma című magyarul beszélő angol vígdrámát láthatják a szabadtéri vetítésen.

Jegyek már válthatóak a mozi honlapján (a belépő ára 1500 forint, 109 beugróból eddig 2 kelt el, úgyhogy bőven van még hely), a helyszínen pedig 19:00-kor nyit a pénztár. Ja igen, esőnappal is készültek a szervezők: június 27., szombat 20:30.

A város művészmozija két évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra – a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás.

A Barátság mozi idén több helyszínen tervez kertmozit, az első a Városháza díszudvarában lesz. A nemrég tartott próbavetítés során kiderült, hogy itt több mint százan tudnak mozizni. A további, ennél nagyobb helyszíneket folyamatosan mérik fel a mozi munkatársai, akik az időjárás függvényében egészen októberig szeretnék működtetni a kertmozikat, amelyekben ingyenes és belépődíjas vetítések egyaránt lesznek.

Ha nem vagy képben az Emmával, röviden erről szól a történet:

Jane Austen imádott, örökérvényű komédiája arról, hogy találd meg a párod, és hogyan érdemeld ki a boldogságot, most új köntösbe bújik ebben a szikrázóan élvezetes adaptációban. A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában.

A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak eme sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt.

Ha azon morfondíroznátok, hogy milyen időjárás várható a hétvégére, akkor ahhoz is adunk egy kis segítséget: pénteken és szombaton is sok lesz a napsütés, de több helyen alakul ki zápor, zivatar is. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, szombaton 13-18 fok között alakul. A nappali maximumok mindkét nap 23-29 fok között alakulnak.

Tehát egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy zavartalanul vethetitek bele magatok a szezon első kertmozijába. Jó nézelődést!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Meghalt Klecska Ernő, újságíró
  Meghalt Klecska Ernő, újságíró
 • Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz a székesfehérvári nagyáruházakban
  Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz a székesfehérvári nagyáruházakban
 • Fának csapódott egy autó 81-esen Sörédnél
  Fának csapódott egy autó 81-esen Sörédnél
 • Tovább emelkedett a koronavírus-koncentráció Székesfehérváron a szennyvízben
  Tovább emelkedett a koronavírus-koncentráció Székesfehérváron a szennyvízben