3 évnél régebbi cikk

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt szünetel a városi napközis tábor Dunaújvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
dunaujvaros.com
Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt szünetel a városi napközis tábor Dunaújvárosban

Az egyik kézilabdaedzőnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, így három napra bezár a tábor, hogy fertőtlenítő nagytakarítást végezhessenek.

A Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet Facebook-oldalán jelent meg a hír, miszerint a városi nyári táborban hétfőn kézilabda edzést tartott egyik edző pozitív koronavírus-tesztet produkált. Bár nem tudni, hogy már a hétfői edzésen is beteg volt-e, az esetről azonnal értesítették a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát, akik bejárást is tartottak a tábor területén és tájékozódtak az edzésen történtekről.

A hétfői edzés szabadtéren zajlott és nem volt közvetlen kapcsolat (ölelés, puszi stb.) a gyerekekkel. A jelenleg érvényben lévő eljárásrend szempontjai alapján alacsony annak a kockázata, hogy a pedagógusok vagy a gyermekek esetleg megfertőződhettek koronavírussal.

Az egészségügyi hatóság javaslatára, a járványügyi biztonság és a táborozó gyermekek egészségének védelme érdekében elővigyázatosságból 3 napra technikai szünetet rendeltek el, hogy a fertőtlenítő nagytakarítást zavartalanul elvégeztethessük.

A történtekről a szülőket tájékoztatták, a további turnusokra továbbra is folyik a tábordíj befizetése.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek