Cloudy22 °C
2020. augusztus 14. péntek Marcell
Menü

Székesfehérvárról őrzik térségünk békéjét: megkezdi működését a Közép-európai többnemzeti hadosztály

Székesfehérvárról őrzik térségünk békéjét: megkezdi működését a Közép-európai többnemzeti hadosztály
(Fotó: szikora.vivien)

Hamarosan megkezdi működését a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság - tette közzé a hírt Facebook-oldalán Vargha Tamás, országgyűlési képviselő, a Polgári Hírszerzésért Felelős Államtitkár.

Székesfehérváron kezdi meg működését rövidesen a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság, az Alba Regia laktanyában kialakított infrastrukturális létesítményekben - tette közzé Facebook-oldalán Vargha Tamás, országgyűlési képviselő, a Polgári Hírszerzésért Felelős Államtitkár.

A szervezet leendő parancsnoka, Denis Tretinjak vezérőrnagy tervezetten augusztus 1-jén veszi át beosztását.

Még februárban jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hogy kezdeményezték egy közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság és egy regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozását, amelyre 3 milliárd 192 millió forintot biztosít a magyar kormány.

A székesfehérvári központtal felálló parancsnokság feladata a térség stabilitásának, a békének a megőrzése lenne, ha pedig a térségben bármilyen konfliktus kialakulna, akkor vezető elemként irányítaná a műveleti tevékenységet. Létszáma nagyjából hetven lenne.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár