Partly cloudy25 °C
2020. augusztus 6. csütörtök Berta
Menü

Remek forma, komoly verseny nélkül - rosszul jött ki a lépés a fehérvári öttusázóknak

Remek forma, komoly verseny nélkül - rosszul jött ki a lépés a fehérvári öttusázóknak
Nagyon úgy fest, komoly nemzetközi verseny nélkül maradnak idén a fehérvári öttusázók (Fotó: szekesfehervar.hu)

Elmarad az öttusázók székesfehérvári Európa-bajnoksága, pedig Demeter Bence az olimpia halasztása után az év versenyként várta a hazai kontinenstornát.

Az európai szövetség, az ECMP hosszas kivárás után a héten jelentette be, hogy nem rendezik meg az öttusázók Európa-bajnokságát Székesfehérváron. Az eredeti, nyár eleji időpont halasztásáról már korábban döntés született, ám akkor még a szeptemberi rendezés reális lehetőségnek tűnt. Mostanra azonban eldőlt, a koronavírus-járvány miatt idén nem randevúznak a kontinens legjobbjai.

Rájár a rúd az öttusázókra, hiszen a nyári olimpia után az Eb is elmarad idén. Demeter Bence, a Volán Fehérvár kiválósága csalódott, hiszen remek formában érezte magát, így az olimpia halasztása számára nem jött jól.

- Nagyon rosszul érintett, amikor kiderült, nincs lehetőség megtartani az olimpiát, és a járvány miatt egy évvel elhalasztják. Nagyon jó formában éreztem magam, jól sikerült az év eleji felkészülésem, szerintem augusztusra, a játékokra csúcsformába lendültem volna. De ezen túl kellett lépnem, most sajnos ez a helyzet alakult ki, el kellett ezt fogadni. A legutóbbi hírek szerint a megszerzett kvóták nem vesznek el, viszont kitolták ezek megszerzésének lehetőségét, a jövő évi világkupaversenyeken értékes pontokat osztanak ki a kvalifikáció kapcsán, és a világbajnokságon majd közvetlen kvótát is lehet szerezni.

Az olimpia halasztása miatt maradt a világbajnokság, illetve az Európa-bajnokság. A világbajnokság sorsáról még nem döntött a nemzetközi szövetség, a vb helyszínét korábban a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba helyezték át, ám csodálkoznánk, ha megrendezésre kerülne. Pláne annak a fényében, hogy a fehérvári Európa-bajnokságot már biztosan nem rendezik meg idén.

Demeter Bence hiába van túl egy jó felkészülésen, csak az OB-n kamatoztathatja jó formáját (Fotó: szekesfehervar.hu)
Demeter Bence hiába van túl egy jó felkészülésen, csak az OB-n kamatoztathatja jó formáját (Fotó: szekesfehervar.hu)

- Azért benne volt már a levegőben, hogy ez a döntés születik majd – árulta el Demeter Bence. – Sejtettük, hogy ez a döntés fog születni, ami jelen helyzetben azért reális is, de titkon bizakodtam, mert az olimpia elmaradása után ez lett a főverseny nekem, hiszen itthon, Székesfehérváron versenyezni egy Európa-bajnokságon különleges élményt jelentett volna.

Csalódott vagyok, mert úgy érzem, a korlátozások feloldása óta kiváló munkát végeztünk az edzőimmel.

Voltak felhozó versenyeink, főleg a technikai számokban nagyon jól tudtam teljesíteni, szeptemberig pedig fizikálisan is jó erőbe kerültem volna az Eb-re. De ez van, ez az esztendő elég üres lett így versenyek szempontjából. Az októberi országos bajnokságon szeretnék jól szerepelni, illetve néhány nemzetközi versenyt is terveznek, szeptember elején Lengyelországban lesz komoly mezőnyt ígérő verseny, de Németországban és Angliában is tervben van még idén egy-egy megmérettetés. Ez az év ilyen, valószínűleg nem lesz sajnos komolyabb megmérettetésünk.

Fontos tudni, hogy a mostani döntés nem csak elvett, de adott is egy versenyt. A magyar szövetség a mostani helyett 2022-ben rendezhet majd Európa-bajnokságot, remélhetőleg a helyszínen nem változtat a szövetség, és két év múlva valóban Fehérvár lehet a házigazda.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár