3 évnél régebbi cikk

Bezár a fehérvári Hatpöttyös Étterem?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Bezár a fehérvári Hatpöttyös Étterem?

Július 13-án, hétfő délelőtt jelent meg a megváltozott munkaképességűket foglalkoztató fehérvári Hatpöttyös Étterem közösségi oldalán, hogy az étterem július végén a jelenlegi helyén megszűnik és átmenetileg egy főzőkonyhába költözik.

Hermannné Nagy Vera, a Hatpöttyös Étterem ügyvezetője elmondta, döbbenten állnak az események előtt. Tavaly év végéig úgy volt, ha lejár a 10 éves szerződésük a Fejér Megyei Kormányhivatallal, akkor új alapokon, de tovább működhet a jelenlegi helyén az étterem.

Az ügyvezető hozzátette, 2019 novemberében derült ki, hogy a megállapodást nem hosszabbítják meg. Három héttel azután, hogy a parlamentben átvette az Esélyteremtési díjat.

Először úgy volt, hogy márciusban kell kiköltözniük, amelyre végül nem került sor.

„Június közepén kaptunk a kormányhivataltól egy végzést, hogy július 31-ig el kell hagynunk az épületet, mert megkezdődik a külső felújítás. Szerencsére a város mellénk állt! Átmenetileg egy főzőkonyhába költözünk, ahonnan továbbra is tudunk főzni az Ezredéves Általános Iskola diákjainak. Ezen kívül kiszállításra is fogunk ételeket készíteni. Az éttermi funkciónk sajnálatos módon megszűnik.” - jegyezte meg az ügyvezető. Hozzátette, hogy a későbbiekben szeretnének egy olyan helyet, ahol újra tudnak majd nyitni.

A cél továbbra is az, hogy a nehézségek ellenére mind a 17 megváltozott munkaképességű munkavállalójukat megtartsák.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek