3 évnél régebbi cikk

Nem lesznek augusztus 20-i ünnepségek és tűzijáték sem
Nem lesznek augusztus 20-i ünnepségek és tűzijáték sem

Arról, hogy augusztus 15-től enyhítenek-e az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények megtartásáról, július végén dönt majd csak a kormány.

Nem változott egyelőre a beutazási korlátozások szintje az egyes országoknál - jelentette be a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ugyanakkor megteremtették annak a lehetőségét, hogy a nagyobb országok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani. 

Elhangzott az is, továbbra is érvényben vannak a maszkviselésre vonatkozó szabályok.

A szerdai kormányülésen a kormány azt a döntést hozta, a Szent István napi ünnepségek, vagyis a tűzijáték és a légiparádé is elmarad idén.

A rendezvények megtartására augusztusban-szeptemberben biztosan nem lesz lehetőség, így valószínűleg nem sikerül később sem pótolni.

Gulyás Gergely kiemelte, bár a zeneipar képviselői érthető módon szeretnék, egyelőre nem változik az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények szabályozása: augusztus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, arról pedig, hogy augusztus közepétől változik-e a helyzet, július végén születhet döntés.

Elhangzott ugyanakkor az is, hogy jelenleg több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket. Amennyiben ez lesz a helyzet, úgy a zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján. 

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek