Partly cloudy27 °C
2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly
Menü

Több mint négyezer milliárd forintnyi beruházás a magyar nagyvárosokban

Több mint négyezer milliárd forintnyi beruházás a magyar nagyvárosokban
A Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos közgyűlése Székesfehérváron (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Több mint négyezer milliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban a Modern városok program részeként - hangzott el Székesfehérváron, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén.

Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: a Modern városok program a 23 megyei jogú városban 270 projektet támogat, a fejlesztések összértéke 4400 milliárd forint.

Eddig 1800 milliárd forint jutott el a településekhez annak érdekben, hogy a program elemei megvalósuljanak, a 2021-es költségvetésben pedig 50 milliárd forintos emeléssel, 270 milliárd forinttal támogatják a Modern városok program fejlesztéseit.

A  Terület- és településfejlesztési Operatív Programban - amellyel a kormány a megyék, megyei jogú városok saját fejlesztési elképzeléseit támogatja, kiemelt figyelemmel a munkahelyteremtésre és a helyi gazdaság erősítésére - a megyei jogú városok eddig 950 támogatási kérelmet nyújtottak be, 426 milliárd forint összegben.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, 2010 óta történelmi lehetőséget kaptak a városok az adósságkonszolidációval, a Modern Városok Programmal, illetve a TOP forrásokkal, továbbá hogy a gazdaságpolitikának köszönhetően olyan pályán volt a magyar gazdaság, ami jelentős helyi bevételeket tett lehetővé. Hozzátette azt is, remélik, a bevételkiesés nem tart sokáig, és ezen az időszakon a kormányzati segítségek gyorsan átrepítik a városokat.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár