Clear sky6 °C
2020. november 24. kedd Emma
Menü
Házhozszállítás

Kormányinfó: augusztusban sem lesznek fesztiválok

Kormányinfó: augusztusban sem lesznek fesztiválok
Gulyás Gergely a július 30-i kormányinfón (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Idén nyáron már nem lesznek fesztiválok Magyarországon a kormány szerdai döntése értelmében. Helyettük jöhetnek a garázskoncertek, amire több mint 5 milliárd forintot különítettek el.

Közeledik a koronavírus-járvány második hulláma, sok országban már el is kezdődött, mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a környező országokban a helyzet érzékelhetően romlott, ehhez képest itthon stagnál a helyzet. 

Ebből következően az operatív törzs ajánlását figyelembe véve a kormány úgy döntött, hogy augusztus 15. után sem oldja fel az 500 fő feletti tömegrendezvényekre bevezetett korlátozást. A cél az, hogy szeptemberben el tudjon indulni a tanév, ezért most túl kockázatos lenne a szabályváltoztatás. Korábban csak az augusztus 20-i rendezvényeket mondták le.

A fesztiválok helyett a zenészek garázskoncerteket tarthatnak, a felvételeket pedig mindenki számára elérhetővé teszik. A programra a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt, ebből félmilliárdot dedikáltan a cigányzenészek kapnak.

Újságírói kérdésekre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, hogy legközelebb szeptemberben tárgyalja a kormány a fesztiválokra vonatkozó tiltást. A fesztiválszervezők kárpótlása egyedi egyeztetések kérdése lesz. 500 fő alatt koncerteket, rendezvényeket továbbra is korlátozás nélkül lehet tartani.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Tovább drágul a gázolaj
  Tovább drágul a gázolaj
 • Ennyivel drágult a kötelező biztosítás
  Ennyivel drágult a kötelező biztosítás
 • A véradást is nehéz helyzetbe hozta a járvány
  A véradást is nehéz helyzetbe hozta a járvány
 • Eddig több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak
  Eddig több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak