Fair25 °C
2021. május 11. kedd Ferenc
Menü
Házhozszállítás

Te felismered Székesfehérvár kapuit?

A Székesfehérváron található igencsak dekoratív kapuk olyannyira a hétköznapjaink részeivé váltak, hogy a városban sétálva szinte már fel sem tűnnek, milyen különös műgonddal alkották meg őket. Pedig, pedig. Hogy kicsit felfrissítsem a memóriátokat, olyan kvízzel készültem nektek, amely próbára teszi kapuismereti tudásotokat - persze szigorúan Fehérváron belül. Hajrá, hajrá!

A napokban a Belvárosban mászkálva egyszer csak megakadt a szemem az egyik díszes vaskapun, majd azon tanakodtam, vajon hány ilyen alkotás mellett mentem el eddig úgy, hogy tudomást sem vettem a létezésétől? Valószínűleg igencsak hosszú lenne a lista.

Pedig aztán Fehérvár telis-tele van szebbnél-szebb bejárati kapukkal, csak a mai, rohanó világban egyre kevesebb idő jut arra, hogy alaposabban is felfedezzük környezetünket, így hajlamosak vagyunk elsiklani az apróbb részletek mellett.

Éppen ezért olyan kvízzel készültem nektek, amely a Belvárosba, azon belül is szemrevaló kapuk világába kalauzol el benneteket: felismeritek Fehérvár különböző kapuit?

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
  A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
 • Drágább lesz a gázolaj
  Drágább lesz a gázolaj
 • Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
  Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
 • Óriási segítséget kaphatnak a civilek
  Óriási segítséget kaphatnak a civilek