3 évnél régebbi cikk

Elmarad a Fehérvári Lecsófőző Vigasság 2020-ban, de rendesen kezdődhet az év az ovikban és a bölcsődékben
Fehérvár Médiacentrum fotójaElmarad a Fehérvári Lecsófőző Vigasság 2020-ban, de rendesen kezdődhet az év az ovikban és a bölcsődékben

Mint megannyi rendezvény, 2020-ban a tömegeket megmozgató Fehérvári Lecsófőző Vigasság is elmarad a koronavírus-járvány miatt - tette közzé Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester hétfőn abban a közleményben, ahol többek között az óvodák és bölcsődék szeptemberi évkezdéséről is tájékoztatott.

Bár sokáig úgy tűnt, hogy Székesfehérvár egyik kedvelt és komoly tömegeket megmozgató rendezvénye, a Fehérvári Lecsófőző Vigasság őszi megrendezése nem ütközik akadályba, és néhány hete már jelentkezhettek is a csapatok a közös főzésre, a koronavírus-járvány alakulása végül ezt a programot is keresztülhúzta.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester hétfőn jelentette be a 2020-as rendezvény törlését Facebook-oldalán:

Megérkezett az országos tisztifőorvostól a Fehérvári Lecsófőző Vigasság megrendezésével kapcsolatban kért állásfoglalás. Ebben a tisztifőorvos rögzíti, hogy nagylétszámú rendezvények megtartását – függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e a jogszabály szerint – a járványügyi szempontból nem támogatja - emelte ki a posztban a polgármester.

A befizetett részvételi díjak természetesen mindenki számára visszafizetésre kerülnek.

Két tervezett programmal kapcsolatosan is történtek változások:

  • A Gyulai István Memorial idén zárt kapus lesz, oda csak az utánpótlás atléták és a szervezők mehetnek be. A versenyt országos televíziócsatornák közvetítik, ott lehet figyelemmel kísérni.
  • Ebben az évben sajnos a városi tanévnyitó és a felsőoktatási tanévnyitó ünnepséget sem tartják meg. Az intézményi tanévnyitókról természetesen az intézmények és fenntartójuk fognak dönteni.

Ami viszont a kisgyermekes szülőket érintő bejelentés: "Úgy készülünk, hogy az önkormányzati fenntartású bölcsődékben és óvodákban szeptember 1-jével rendes, megszokott körülmények között el tud kezdődni a nevelési év" - áll a közzétett tájékoztatóban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek