3 évnél régebbi cikk

Öt óvodaudvar újul meg 186 millió forintból Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Öt óvodaudvar újul meg 186 millió forintból Székesfehérváron

Vadonatúj játszóeszközök kerülnek ki és megújulnak az óvodaudvarok burkolatai is öt székesfehérvári intézményben jövő tavaszig.

Nyertes uniós pályázatnak köszönhetően indítja el a játszóudvar-felújítási programját Székesfehérvár Önkormányzata: öt városi intézményben közel 186 millió forint értékben szerelnek fel új játszóeszközöket, illetve korszerűsítik az udvarokat. Az összességében mintegy 900 gyermeket érintő projekt már elkezdődött, hiszen két óvodában már a bontási munkálatokat végzik.

A tervek szerint 2021 márciusára mind az öt székesfehérvári intézményben, vagyis a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában, valamint a Ligetsori, az Árpád Úti, a Napsugár és a Szivárvány Óvodában végeznek a felújítással.

A Széchenyi 2020 program keretében zajló munkálatokat összértéke közel 186 millió forint, és teljes egészében uniós forrásból valósítja meg Székesfehérvár Önkormányzata. A teljes udvarrekonstrukciók során nagy hangsúlyt helyeznek a szigorú biztonsági szabályok betartására, és végeredményben sok új játszóeszköz kerülhet ki, illetve több meglévő, elégtelen műszaki állapotú játékot kicserélnek vagy javítanak, de megújulnak a burkolatok és a zöldfelületek is.

A hétfői projekttájékoztatón elhangzott, az elmúlt években Székesfehérváron a KÉPES program keretében számos óvodaudvar felújítása elkészült, és már csak a mostani öt van hátra. Ha pedig ezek elkészülnek akkor az óvodáink jelentős része mind belülről, mind pedig kívülről megújult az elmúlt években.

Mályi Lilla, a Napsugár Óvoda vezetője kiemelte, az udvarok, amellett, hogy kényelmi terek, fontos részei a nevelésnek is, hiszen április végétől, május elejétől nagyjából novemberig a gyerekek és a gondozók a napjaik nagy részét az udvarokon töltik, és nem mindegy, hogy milyen körülmények között.

(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek