Partly cloudy-1 °C
2021. január 16. szombat Gusztáv
Menü
Házhozszállítás

Öt óvodaudvar újul meg 186 millió forintból Székesfehérváron

Öt óvodaudvar újul meg 186 millió forintból Székesfehérváron
Megújul a Szivárvány Óvoda udvara is (Fotó: Bácskai Gergely)

Vadonatúj játszóeszközök kerülnek ki és megújulnak az óvodaudvarok burkolatai is öt székesfehérvári intézményben jövő tavaszig.

Nyertes uniós pályázatnak köszönhetően indítja el a játszóudvar-felújítási programját Székesfehérvár Önkormányzata: öt városi intézményben közel 186 millió forint értékben szerelnek fel új játszóeszközöket, illetve korszerűsítik az udvarokat. Az összességében mintegy 900 gyermeket érintő projekt már elkezdődött, hiszen két óvodában már a bontási munkálatokat végzik.

A tervek szerint 2021 márciusára mind az öt székesfehérvári intézményben, vagyis a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában, valamint a Ligetsori, az Árpád Úti, a Napsugár és a Szivárvány Óvodában végeznek a felújítással.

A Széchenyi 2020 program keretében zajló munkálatokat összértéke közel 186 millió forint, és teljes egészében uniós forrásból valósítja meg Székesfehérvár Önkormányzata. A teljes udvarrekonstrukciók során nagy hangsúlyt helyeznek a szigorú biztonsági szabályok betartására, és végeredményben sok új játszóeszköz kerülhet ki, illetve több meglévő, elégtelen műszaki állapotú játékot kicserélnek vagy javítanak, de megújulnak a burkolatok és a zöldfelületek is.

A hétfői projekttájékoztatón elhangzott, az elmúlt években Székesfehérváron a KÉPES program keretében számos óvodaudvar felújítása elkészült, és már csak a mostani öt van hátra. Ha pedig ezek elkészülnek akkor az óvodáink jelentős része mind belülről, mind pedig kívülről megújult az elmúlt években.

Mályi Lilla, a Napsugár Óvoda vezetője kiemelte, az udvarok, amellett, hogy kényelmi terek, fontos részei a nevelésnek is, hiszen április végétől, május elejétől nagyjából novemberig a gyerekek és a gondozók a napjaik nagy részét az udvarokon töltik, és nem mindegy, hogy milyen körülmények között.

(forrás: ökk)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár