3 évnél régebbi cikk

A Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik augusztus 20-tól
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
A Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik augusztus 20-tól
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

A Budapest és Fejér, valamint Veszprém megye között az országos (távolsági) autóbuszjáratok közlekedése jelentősen módosul augusztus 20-tól - áll a volánbusz.hu oldalán.

Ahogy korábban írtuk: 2020. július 15-től összeolvadt a Volán és a MÁV, így egységes stratégiai irányítás alá került a két vállalat. A Volánbusz keddi tájékoztatása szerint Budapest és Fejér, valamint Veszprém megye között az országos (távolsági) autóbuszjáratok közlekedése jelentősen módosul augusztus 20-tól.

A Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, ezért Budapest és Székesfehérvár közötti utazáshoz a vasút igénybevételét javasolják, amelyhez az eddigieknél több busz csatlakozik Székesfehérvár vasútállomáson.

Napközben óránként, csúcsidőben 30 percenként közlekednek autóbuszok a vasútállomás és az autóbusz-állomás között. A Budapest–Székesfehérvár viszonylatú vasúti bérletek érvényesek a két város között továbbra is közlekedő autóbuszokon is.

Ugyancsak a Volánbusz tájékoztatása szerint augusztus 20-tól Székesfehérvár és Esztergom térségében folytatódik a vasúti és a buszközlekedés összehangolása.

Útirány szerint a következő változások lesznek:

Várpalota

A Várpalota és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a fővárosba, ugyanakkor rövidebb menetidővel, alig több mint egy óra alatt elérhetővé válik akár az M4-es metró is.

Új járatok indulnak Szápár, Jásd és Tés felől a Tési út – Autóbusz-állomás – Szabadság tér útvonalon át meghosszabbítva a vasútállomásig, ahol az autóbuszok csatlakoznak a Budapest és Veszprém felől érkező InterCity vonatokhoz.

Veszprém

A Veszprém és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a főváros irányába. Ezzel egyidőben bővül a vasútállomáshoz közlekedő járatok száma, így az autóbuszok mellett az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét is javasolják.

Ajka, Devecser

Az Ajka, Devecser és a főváros között közlekedő járatok megszűnnek. Augusztus 20-tól – egyetlen fővárosi járat kivételével – a vasút biztosít összeköttetést Budapest és Ajka között, így az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét javasolják.

Tapolca

Budapest és Tapolca között kétóránként indulnak autóbuszok, melyek rövidebb menetidővel közlekednek, így akár az M4-es metró is három órán belül elérhetővé válik a térségből. Egyes járatok ezentúl betérnek Tapolcán a vasútállomáshoz is, így biztosítva a vasút és a buszok közti átszállást.

Pápa

Jelentősen javul a főváros elérése Pápa felől, az eddigieknél gyakrabban, naponta hat közvetlen autóbuszjárat indul Budapestre, egyenletesen kétóránként.

Tamási

Tamási és Budapest között a közvetlen buszjáratok Tamási és Székesfehérvár között közlekedek, így Székesfehérvártól Budapestre a vasút igénybevételét javasolják.

Díjszabási információk

Bármely Budapest és Székesfehérvár kezdőponttal megváltott vasúti bérletet elfogadják a Budapest és Székesfehérvár között valamennyi megmaradó autóbuszjáraton, melyek az 1215-ös és 1174-es vonalon közlekednek.

 

FRISSÍTÉS!

A menetrend-átalakítás elhalasztását kéri az illetékes minisztériumoktól Székesfehérvár - írta szerdán közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester, amellyel ezzel a cikkünkben foglalkozunk részletesen.

Borítókép: volanbusz.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek