3 évnél régebbi cikk

Ér-e majd 18 millió euró egy aranyérmet? Megnéztük, mennyi az értéke az NB I-es focicsapatoknak
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
Ér-e majd 18 millió euró egy aranyérmet? Megnéztük, mennyi az értéke az NB I-es focicsapatoknak
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Megkezdődött a labdarúgó NB I 2020/2021-es szezonja, a MOL Fehérvár FC a mostani idénynek is az aranyérem megszerzésének reményével vág neki. A keretek értéke alapján összeállított rangsorban második Vidi, kérdés, sikerül-e letaszítani a trónról a címvédőként és a keretek erősségét tekintve is első Ferencvárost.

A transfermarkt.de oldal adatait felhasználva mértük fel az NB I kereteinek értékét, természetesen főleg a fehérvári klubra fókuszálva. A lista élén a címvédő Ferencváros áll, amelynek játékoskeretét 24,15 millió euróra becsüli a szakportál. A Vidi a második helyezett ezen a listán: a legfrissebb adatok alapján Márton Gábor vezetőedző egy 17,73 millió euró értékű játékoskerettel próbálhatja meg letaszítani a trónról a bajnoki címvédő zöld-fehéreket.

Érdekesség, hogy mindkét csapat egy idegenbeli döntetlennel kezdte az új idényt, az FTC az MTK otthonában végzett 1-1-re, míg a piros-kékek Zalaegerszegen játszottak 3-3-as döntetlent.

A lista harmadik helyén a Puskás Akadémia áll, a 10,68 millió eurós játékoskeret azonban a hétvégén nem az eredményeivel került a hírekbe, hanem azzal, hogy a csapatnál pozitív lett legalább egy koronavírus-teszt, így elmaradt a Honvéd elleni bajnoki rajt. Ha már Honvéd, a kispestiek a negyedikek a speciális rangsorban, játékosaik összértéke 8,75 millió euró.

A hazai sportnapilap a bajnoki rajt előtt összesítette a legértékesebb játékosok listáját, ezen a legjobb tízben három fehérvári labdarúgót találni: Ivan Petrjak az ötödik a maga 1,6 millió eurós értékével, míg közvetlenül mögötte áll Nikolics Nemanja és Loic Nego 1,5 milliós értékkel. Niko erősen kezdte a szezont, hiszen duplázni tudott Zalaegerszegen, ugyanakkor már 33 éves, így az ő értéke várhatóan az idő előre haladtával inkább csökkenni fog.

Rajtuk kívül még négy játékos értéke éri el az 1 millió eurót, Evandro, Armin Hodzics, Lyes Houri és Emil Rockov értékét épp ennyire teszi a portál.

Fontos kiemelni, hogy a MOL Fehérvár FC keretének 17,73 millió eurós értékében két olyan játékos is benne van, akik valószínűleg már nem fognak pályára lépni piros-kékben. Márton Gábor vezetőedző Futács Márkót és Elek Ákost az NB III-as kerethez irányította már a felkészülés elején, így ők nem tagjai a jelenlegi élvonalbeli csapatnak.

A transfermarkt.de értéküket Elek Ákos esetében 500 000, Futács Márkóéban pedig 700 000 euróra becsüli, vagyis a Vidi 17,73 millió eurós értékéből 1,2 millió a valóságban nem jelent erősítést.

A szakportál egyébként az elmúlt időszak teljesítményeit nézve 14 fehérvári játékosnál értékemelkedést, 11 labdarúgónál pedig értékcsökkenést állapított meg, míg 2 játékosnál ez a mutató nem változott a legutóbbi felülvizsgálatot követően.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek