3 évnél régebbi cikk

Lezárások lesznek és változik a fehérvári autóbusz közlekedés augusztus 19-23. között a Királyi Napok miatt
Lezárások lesznek és változik a fehérvári autóbusz közlekedés augusztus 19-23. között a Királyi Napok miatt

Út- vagy parkolólezárásra, illetve ideiglenes forgalomkorlátozásra kerül sor az öreghegyi Bory téren és a Belvárosban a Mátyás király körúton, a Zichy ligetnél, a Kossuth utcában és a Szent István téren. Az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

A Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatának több rendezvényéhez kapcsolódóan lesz forgalomkorlátozás a hét folyamán. 

  • Augusztus 18-án 18 órától augusztus 20-án 8 óráig teljesen lezárják az Öreghegyi Közösségi Ház előtti parkolórészt (a Fiskális út felől).
  • Augusztus 19-én 6 órától 23 óráig lezárják a Bory téren a buszforduló útszakaszt.
  • Augusztus 19-én 6-19 óra között lezárják a Bory téri parkolót.
  • Augusztus 19-én 15.40-16 óra között ideiglenesen lezárják a Fiskális-Pozsonyi úti körforgalmat, a szőlőműves szobrának megkoszorúzása idejére.
  • Augusztus 20-án 7 órától augusztus 23-án 20 óráig teljes szélességben lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát. Ugyanebben az időintervallumban zsákutcaként kétirányúsítják a Zichy ligetben az 1. számtól a 9. számig húzódó útszakaszt, a Mészöly Géza utca - Malom utca csomóponttól.
  • Augusztus 20-án 17-19.30 óra között a Felvonulás az óriásbábokkal áthalad a (Zichy liget-Fő utca-Városház tér-) Kossuth utca -Szent István tér útvonalon, időszakosan használva a közutat.


Változások a távolsági autóbuszok közlekedésében:

Augusztus 20-án (csütörtökön) üzemkezdettől augusztus 23-án (vasárnap) üzemzárásig a Mór, Zámoly, valamint Lovasberény irányából és irányába közlekedő országos és regionális járatok a Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek.


A forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok:

„16”-os, „17”-es, valamint a „30”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban a
Mészöly G. u. – Zichy liget (északi oldal) – Dózsa Gy. út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Szabadságharcos út (a „17”-es és „30”-as járatok esetében) Ybl Miklós lakótelep

26”, „26A”, „26G”, „27” és „38”-as jelzésű autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget (északi oldal) – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhely: Ybl Miklós lakótelep. Terelőútvonalon érintett megállóhelyek: Uszoda (Zichy liget irányába), III. Béla király tér (városközpont irányába), Szent Gellért utca (Autóbusz-állomás irányába).

A helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.

Felhívják a lakók és a gépjárművezetők figyelmét, hogy az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt lezárják a Kossuth utcai parkolókat a Táncoló kislány szobortól a Petőfi utcáig mindkét oldalon, a Szent István téri parkolókat a Szent István tér 3. számtól (Levéltár) a Petőfi utcáig mindkét oldalon, valamint a Szent István tér 9. szám (Megyeháza) előtt.

A lezárás augusztus 20-án, vasárnap 6 órától 20 óráig lesz érvényben. Kérik az érintett gépjármű-tulajdonosokat, hogy a fenti útszakaszokat hagyják szabadon. A környező parkolók közül a Petőfi utca további szakaszait és a Piac tér parkolóit ajánlják.

Borítókép: Tóth Gabriella
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek