3 évnél régebbi cikk

Elöntött utak, pincék és üzletek Székesfehérváron, Sukorón nádtetős házba csapott villám
Elöntött utak, pincék és üzletek Székesfehérváron, Sukorón nádtetős házba csapott villám

A tűzoltók címről-címre járnak, a rendőrség a vízátfolyások miatt balesetveszélyes közlekedésre figyelmeztet.

Frissítés: Információink szerint kora este Sárszentmihály és Sárkeszi között lezárták az utat a víz és a sár miatt, illetve Úrhidára is elért a sáros ár.

Lassan mozgó zivatarlánc vonult át hétfőn délután a Dunántúlon, ami Székesfehérváron és környékén is özönvízszerű esőzést okozott. A hirtelen lezúduló, környékünkön több mint 40 milliméter mennyiségű csapadék folyamatosan munkát ad a tűzoltóknak. Este 19.30-kor már 20 bejelentés érkezett, ebből tíz székesfehérvári, tíz pedig a környékbeli történések miatt - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

"Gyakorlatilag az összes tűzoltóegység címről-címre jár: a Nádor-csatorna kilépett a medréből, illetve elöntött utcák, pincék és üzletek adnak folyamatos munkát, illetve Sukorón - a bejelentés szerint - egy nádtetős házba csapott villám, amitől a tető lángba borult. Oda a pusztaszabolcsi és a velencei tűzoltók vonultak" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett.

Közben a rendőrség is figyelmeztet: a heves esőzések következtében Fejér megye közútjain több helyen vízátfolyások alakultak ki, ezért ezeken az útszakaszokon lassú haladás lehetséges. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott út- és látási viszonyok figyelembevételével közlekedjenek.

A Facebookon megosztott videó is jól mutatja a fehérvári özönvízszerű esőzést.

Borítókép: Látrányi Viktória
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek