Partly cloudy15 °C
2020. október 22. csütörtök Előd
Menü

Te felismered Székesfehérvár tetőit?

A Székesfehérváron található tetők olyannyira beleolvadtak a mindennapjainkba, hogy szinte fel sem tűnik létezésük. Nap mint nap látjuk őket, de ha megkérdeznék, mondjuk milyen a Városháza tetőszerkezete, akkor nem biztos, hogy tudnánk rá a választ. Hogy kicsit megdolgoztassam az agytekervényeket, tetőismereti kvízzel készültem.

Fotózás közbeni felhőkeresgelés során pillantottam meg az egyik Fő utcai épület tetőszerkezetét, amely olyannyira lenyűgözött, hogy utána vagy egy órán keresztül a Belváros legmagasabb pontjait fürkésztem. Komolyan, egyszer még egy villanyoszlopot is sikerült megpuszilnom.

Ekkor pattant ki az ötlet a fejemből: mivel nekem ekkora újdonság, ugyanis eddig nem nagyon nézegettem sétálás közben az ég felé, vajon hányan tudnák megmondani a székesfehérvári tetők alapján, milyen kávézó, bolt, múzeum vagy intézmény található a lábánál.

Éppen ezért olyan kvízzel készültem nektek, amely a Belvárosba, azon belül is a fölénk magasodó tetőszerkezetek világába kalauzol el benneteket. Felismeritek, mely fehérvári épületekhez tartoznak a különböző színes és íves tetők?

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

 • Ellenőriztetni kell a felszedett gombát fogyasztás előtt
  Ellenőriztetni kell a felszedett gombát fogyasztás előtt
 • Döntőjéhez érkezett a Szóval győzni kommunikációs verseny
  Döntőjéhez érkezett a Szóval győzni kommunikációs verseny
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. október 22.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. október 22.
 • Jövőre is maradnak a SZÉP-kártya kedvezmények
  Jövőre is maradnak a SZÉP-kártya kedvezmények

A hét sztorija

Eseménynaptár