Partly cloudy16 °C
2020. október 21. szerda Orsolya
Menü

Gyors és egyszerű epres tiramisu recept

Gyors és egyszerű epres tiramisu recept
Díszítsük eperrel (Fotó: Látrányi Viktória )

A klasszikus tiramisu recept újragondolt változatáról van szó, melybe nem kell kávé, viszont van benne rengeteg eper. Nagyon finom, ráadásul gyorsan elkészíthető. Kezdőknek is bátran ajánlom ezt a kipróbált receptet.

Édes eperszószban ázik a babapiskóta, amit a lágy mascarpone tesz igazán könnyed nyári desszertté. Ki ne szeretné azonnal megkóstolni? A klasszikus kávés változattal szemben sokak számára vonzóbb az epres tiramisu: megvan benne a jellegzetes olasz desszert lágysága, krémessége, amit a gyümölcs frissessége tesz teljessé.

Melegebb napokban kiváló hűsítő és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Ehhez a változathoz tojásra sincs szükség. Az egész fél óra alatt elkészíthető.

Elég egyszerű recept, így aki most ismerkedik a sütéssel, főzéssel az is bátran kipróbálhatja.

Hozzávalók:

  • 40 dkg mascarpone
  • 30-40 dkg eper
  • 20-30 db babapiskóta
  • 8 dkg cukor vagy édesítő
  • 2,5 dl hangtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az eperszószhoz:

  • 20-30 dkg eper
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0,5 dl víz 

Elkészítés:

Eperszószt főzünk  (Fotó: Látrányi Viktória )
Eperszószt főzünk (Fotó: Látrányi Viktória )

A szószhoz az epret megtisztítom, kicsumázom és félbe, vagy kisebb darabokra vágom. Hozzáadom a porcukrot, a citromlevet és a vizet. Közepes lángon felforralom, közben kevergetem. Megvárom míg kihűl. A maradék epret is megtisztítom, és egyforma karikákra vágom, hogy rétegezni és díszíteni tudjam vele a desszertet.

Adjuk hozzá a mascarponét (Fotó: Látrányi Viktória )
Adjuk hozzá a mascarponét (Fotó: Látrányi Viktória )

Közben a tejszínt felverem, és hozzáadom a cukort, majd részletekben adagolom a mascarponét és beledolgozom. A babapiskótát egymás mellé helyezem egy üvegedénybe, majd ráöntöm az epres szósz egy részét, szépen egyenletes elosztom a piskótákon (közepes méretű jénait használok).

Rétegezzük az alapanyagokat (Fotó: Látrányi Viktória )
Rétegezzük az alapanyagokat (Fotó: Látrányi Viktória )

 A babapiskótára jön egy réteg gyümölcs, majd a mascarponés krém. Folytatom a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Végül a maradék gyümölccsel díszítem a desszertet. Ezt követően 4-5 órára a hűtőbe teszem. Hidegen, behűtve kínálom.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár