3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: itthon a második legtöbb fertőzöttet regisztrálták egy nap alatt a vírus megjelenése óta
Koronavírus: itthon a második legtöbb fertőzöttet regisztrálták egy nap alatt a vírus megjelenése óta

158 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma egy nap alatt, Fejérben két új koronavírusost regisztráltak.

A koronavírus magyarországi megjelenése óta a második legtöbb új fertőzést regisztrálták (a legtöbb új eset 2020.04.10-én volt 210 fő), ugyanis 158 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5669 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1296 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Fejér megyében két új fertőzöttet regisztráltak, így jelenleg 415 fő az eddig összesen beazonosított koronavírusosak száma.

A koronavírus.gov.hu oldalon kiemelik: az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek