3 évnél régebbi cikk

Bekamerázták a Sóstói Természetvédelmi Területet
·Hírekbiztonság·Utolsó frissítés: undefined
Bekamerázták a Sóstói Természetvédelmi Területet
·Hírekbiztonság·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérváron mostantól huszonnéggyel több kamera figyeli a városlakók biztonságát, amelyek a Sóstó Természetvédelmi Terület, a MOL Aréna Sóstó és a Csónakázó-tó környezetében kaptak helyet. Ezek a jelenleg is működő térfigyelő kamerarendszerhez illeszkednek.

Székesfehérvár területén most már összesen százhetvenöt térfigyelő kamera működik éjjel-nappal figyelve a várost - legutóbb huszonnéggyel bővült a repertoár. Ezek az eszközök éjjel is látnak, sőt, a DarkFighter-technológiának köszönhetően a sötétben is szinte tökéletesen színes képet adnak, emellett Full HD minőségben rögzítenek.

A városban kihelyezett kamerák képei a közterület-felügyelethez vannak bekötve, a felvételeket nyolc napig őrzik, melyekhez a rendőrség is hozzáfér. A cél természetesen a jogellenes cselekmények megelőzése, azok felderítése.

Ahogy már korábban is beszámoltunk, a megújult Sóstói Természetvédelmi Terület átadását követően szinte azonnal megjelentek a rongálók. Éppen emiatt most a Csíkvári úti körforgalomtól egészen a Zöld tanyáig tizenhat helyszínre telepítettek eszközöket, szám szerint huszonhárom térfigyelő kamerát.

Ez a biztonságot és a biztonságérzetet is tudja növelni. Folytatjuk ezt a programot, a Városgondnokság a közterület-felügyelettel, illetve az Önkormányzati Informatikai Központtal közösen dolgozik a Belváros környéki, sűrűn lakott városrészek további bekamerázásán. A következő hónapokban a Mancz János és az Ősz utcákra fognak kikerülni kamerák - számolt be dr. Cser-Palkovics András. 

Székesfehérvár polgármestere örömét fejezte ki, hogy amellett, Székesfehérvár szerethető város, egyre biztonságosabb is, ami többek között a kameráknak is köszönhető. Az eszközök jó minőségű képei pedig már több esetben nyújtottak segítséget a rendőrségnek, illetve a közterület-felügyeletnek rongálók vagy más bűncselekményt elkövetők felderítésében, elfogásában.

A sóstói eszközök telepítése mellett egy kamera a Csónakázó-tó partján kapott helyet. Az eszköz- és rendszerkiépítés több mint nyolcvan millió forintos kormányzati finanszírozásból valósult meg.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek