3 évnél régebbi cikk

Kölyökbérlettel várakozhatnak a szülők az óvodák és iskolák mellett
Kölyökbérlettel várakozhatnak a szülők az óvodák és iskolák mellett

Azok a szülők, akiknek fizető parkolási zónában található iskolába jár az 1. vagy 2. osztályos, óvodás, illetve bölcsődés gyermekük, kölyökbérletet válthatnak ki a Városgondnokságon. Ezzel az intézmény környékén maximum 30-30 percet várakozhatnak a reggeli és a délutáni időszakban.

Ennek kiváltásához egy igazolást kell kérni az intézményben, amivel a parkolási csoport ügyfélszolgálatán válthatják ki a szülők a bérletet, darabonként 5000 forintért a teljes tanévre. A már 2019/20-as időszakra beszerezett bérletek szeptember 30-ig még érvényesek - tájékoztatott a Városgondnokság.

A bérlet két rendszámra is érvényes, azonban egyszerre csak egy járművel lehet használni, a használóját mind a reggeli órákban, mind a délutáni órákban maximum 30 perces várakozásra jogosítja fel az 1-es, 2-es, 3-as fizető zónákban. A kölyökbérletet jól látható helyre kell kihelyezni az autóba. 

Egyébként, ha több időre van szükség ahhoz, hogy a gyermeket letegyék, felvegyék a hozzátartozók az intézményeknél, akkor van más kedvezmény is. Az elektronikus parkolókártyával, azaz NFC-kártyával az első órában ingyenesen lehet parkolni a legtöbbek által használt 2-es, sárga színnel jelzett övezetben. Ezt is a Városgondnokság parkolási csoportjánál lehet kiváltani.

Az NFC-kártya ára egyszeri 3175 forintba kerül, és előre feltöltős rendszerben működik. Aki legalább 10 000 forintot tölt rá, az a kártya árát is leparkolhatja.

Parkolási csoport ügyfélfogadás rend - Szent Vendel u 17/a.

Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00-15:30
Szerda: 8:00-18:00-ig
Péntek: 8:00-13:00-ig

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek