3 évnél régebbi cikk

Fertőtlenítették a Vörösmarty Színház teljes épületét
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fertőtlenítették a Vörösmarty Színház teljes épületét

Miután a Vörösmarty Színház társulatának egyik tagja koronavírusos lett, az önkormányzat elrendelte az épület soron kívüli fertőtlenítését.

Ahogy korábban megírtuk, A Vörösmarty Színház társulatunk egyik tagjánál azonosították a koronavírus jelenlétét, miután PCR-tesztje pozitív lett, ezért elmarad Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója, valamint várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás is.

A fehérvári társulat a járványügyi hatóság tájékoztatásáig türelmet kér, és azt ígérik: azonnal jelzik, amint színház újra kinyithat. A tájékoztatás szerint a jegypénztár változatlanul nyitva tart.

Az önkormányzat is minden segítséget megad az intézménynek: rendelkeznek a védekezéshez szükséges felszereléssel, a város felajánlott gyorsteszteket, valamint elrendelték a Vörösmarty Színház soron kívüli fertőtlenítését, amely szerdán késő délután vette kezdetét.

A négy fős csapat körülbelül 1800 négyzetméternyi területen végzi el - megfelelő védőfelszerelésben - az ezüstkolloidos permetezést. A fertőtlenítéssel várhatóan az esti órákban végeznek, ezt követően 2-3 óra a száradási, illetve várakozási idő, amíg újra birtokba lehet venni a kezelt területeket.

A színházban a fertőtlenítést végző szakemberek az elmúlt napokban már egy óvodaépületben is elvégezték ugyanezt a permetezést. Székesfehérvár polgármestere megerősítette: ezek alapján a tapasztalatok alapján, várhatóan napokon belül felállításra kerül a Városgondnokságon belül egy külön akciócsoport, amely azonnal bevethető, és szükség esetén el tudja végezni bármely fehérvári intézmény, létesítmény fertőtlenítését.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek