Partly cloudy16 °C
2020. október 21. szerda Orsolya
Menü

A kutyád is bejöhet! - Székesfehérváron is egyre több a kutyabarát hely

Míg régen ritkaságnak számított, addig manapság már egyre több helyre lehet bevinni a kutyusokat. Hogy ez a növekvő tendencia így is maradjon, az EB OVO Közhasznú Egyesület olyan matricával rukkolt elő, amelyet kiragasztva a boltok, kávézók, vagy szalonok ajtajára egyértelmű lesz a gazdiknak, hova is léphetnek be kis kedvenceikkel. Igen, a kutyád is bejöhet!

Tisztán emlékszem, hogy a családi nyaralások alkalmával mindig problémát okozott, hova üljünk be akár csak egy kávéra, ugyanis alig lehetett találni olyan helyet, ahol a kutya elfogadott jelenség volt.

Nos, a mai felgyorsult világban egyre több placc vált át kutyabarát-szemléletre, így a gazdik számos helyen megfordulhatnak már kedvenceikkel, és nem kell azon aggódni, hova tegyék addig a blökit, amíg elvégzik ügyes-bajos dolgaikat.

Nyilván Székesfehérváron is egyre több kutyabarát hellyel találkozni, ám nem mindig egyértelmű, mely boltokban, kávézókban, éttermekben, vagy fodrászatokban fordulhatunk meg a négylábúakkal.

Fotós kollégánk is kutyusával járja a várost, így mindig nyitva tartja a szemét, hol találhatóak kutyabarát helyek, ám amikor az egyik Fal közben található boltnál járt, különös dologra lett figyelmes: egy jól látható matrica jelezte, hogy oda bizony blökijével is bemehet.

A bolt tulajdonosával elcseverészve kiderült, hogy Fehérváron nem ez az egyetlen hely, ahol ilyen matricával hirdetik az ebek szabad bejárását.

Fehérváron is keressétek a kutyabarát-matricát! (Fotó: Pápai Barna)
Fehérváron is keressétek a kutyabarát-matricát! (Fotó: Pápai Barna)

Persze ez nem akkora újdonság, ugyanis sok placcon kiírják, hogy kutyabarát a hely, viszont egységes, jól látható grafikával sokkalta könnyebbé tehetnék ezek észben tartását.

Kicsit jobban szemügyre véve a jelzést, gyorsan ki lehet szúrni a ötletgazdát: az EB OVO Közhasznú Egyesület 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy a felelős kutyatartók képviseletét ellátva, a hatóságokkal együttműködve segítse Budapest kutyabarát várossá alakulását.

A családtagként tartott kutyás életmód új társadalmi igényt teremtett, és megalkotta a közösségi kutyatartás speciális szokásrendjét. Fontos, hogy a városi kutyatartás objektíven jelenjen meg a jövőt érintő döntésekben, az Egyesület ezért civil szakértői munkájával, szervezetként segíti az új életmód hazai elfogadását.

Mit kell tudni A kutyád is bejöhet! matricáról?

Az EB OVO még 2014-ben készítette el A kutyád is bejöhet! matricát, hogy elősegítsék a kutyabarát helyek elterjedését, és így jelezzék a gazdiknak, hogy a matricával megjelölt helyeken bátran lehetnek együtt a kutyájukkal. 

Hogyan lehet hozzájutni a jelzést?

A matricák a kampány kezdete óta elfogytak. Ezt azt jelenti, hogy legalább kétezer helyszínre sikerült eljuttatni azokat, segítve ezzel a kutyabarát szemléletmód hirdetését.

Emiatt az EB OVO már nem tud több matricát küldeni, viszont a grafikát mindenki számára letölthetővé tették.

 A kutyád is bejöhet! - Székesfehérváron is egyre több a kutyabarát hely

Tehát bátran keressétek 'A kutyád is bejöhet!' matricával jelölt helyeket Székesfehérváron is, ugyanis ezeken a placcokon biztos, hogy nem ütköztök ellenállásba kedvenceitekkel.

Ha pedig a boltotokat, kávézótokat, éttermeteket, vagy szalonotokat szeretnétek egyértelmű kutyabarát-jelzéssel ellátni, akkor csak töltsétek le a matricát, ragasszátok ki, és csaljatok mosolyt a kutyusos gazdik arcára!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Sanofi - a háziorvosoknál lesz elérhető az influenza elleni vakcina
  Sanofi - a háziorvosoknál lesz elérhető az influenza elleni vakcina
 • Koronavírus - kijárási korlátozás Írországban
  Koronavírus - kijárási korlátozás Írországban
 • A véradást ösztönző kampányt indít a Vöröskereszt
  A véradást ösztönző kampányt indít a Vöröskereszt
 • Indul a középiskolai felvételi
  Indul a középiskolai felvételi
 • Meghosszabbították a hiteltörlesztési moratóriumot
  Meghosszabbították a hiteltörlesztési moratóriumot
 • Tiszta szoba program – versenyben a Szeder Bölcsőde
  Tiszta szoba program – versenyben a Szeder Bölcsőde
 • Fontos a rendszeres karbantartás
  Fontos a rendszeres karbantartás
 • Toborzót tart hétvégén az Enthroners
  Toborzót tart hétvégén az Enthroners

Eseménynaptár

 • Mindenszentek – püspöki mise a Szent Imre templomban
  Mindenszentek – püspöki mise a Szent Imre templomban
 • Koncert az Öreghegyi Közösségi Házban
  Koncert az Öreghegyi Közösségi Házban
 • Vízhiány lesz a Gáz utcában
  Vízhiány lesz a Gáz utcában
 • Gyermekfoglalkoztató a Gárdonyiban
  Gyermekfoglalkoztató a Gárdonyiban