Clear sky13 °C
2021. március 3. szerda Kornélia
Menü
Házhozszállítás

Közel félmilliárd forintból 2021 tavaszára befejeződik a Mártírok útjának felújítása Székesfehérváron

Mintegy fél milliárdos, európai uniós támogatás felhasználásával készül el a Mártírok útja rossz állapotú csapadékcsatorna-hálózatának rekonstrukciója. A jelenlegi támogatás a még hiányzó II. szakasz kivitelezését tartalmazza.

A beruházás során mintegy 680,70 folyóméter vezetéket építenek ki a szükséges csatlakozó bekötésekkel, tisztítóaknával, hordalékfogós víznyelőaknával.

A munkálatok nemcsak a Mártírok útját, hanem a Raktár utcát is érintik.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a Mártírok útjának korábbi rekonstrukciója során a burkolatot csak ideiglenesen tudták felújítani, mert nem volt forrás a közművek kicserélésére.

A munkálatok várhatóan 2021 tavaszára fejeződnek be (Fotó: Simon Erika)
A munkálatok várhatóan 2021 tavaszára fejeződnek be (Fotó: Simon Erika)

„A mostani, 456 millió forintos európai uniós forrás a közművek fejlesztésén túl az útburkolat szerkezetének megerősítését is tartalmazza. A munkaterület átadása szeptember elején már megtörtént. Arra kértük a kivitelezőt, hogy várja meg a Balatoni úti felüljáró beruházásának befejezését” - fejtette ki a polgármester, majd hozzátette, igyekeznek folyamatos közlekedést biztosítani, de lesz olyan időszak, amikor korlátozásokra is sor kerül.

A fejlesztés tartalmazza a csapadékcsatorna-hálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat, járda, parkoló, kapubejáró felületeinek a beruházás előttivel azonos típusú burkolattal történő helyreállítását.
A fejlesztés mintegy fél milliárd európai uniós támogatásból valósul meg. (Fotó: Simon Erika)
A fejlesztés mintegy fél milliárd európai uniós támogatásból valósul meg. (Fotó: Simon Erika)

Cser-Palkovics András kiemelte, hogy ezzel fejlesztéssel a város egyik fontos gyűjtőútjának hiányzó eleme is megújul, és a következő évtizedekben is szolgálni fogja a fehérvári közlekedést.

A munka néhány héten belül elkezdődik, és várhatóan 2021 tavaszára be is fejeződik.

A felújítás során kérik a környéken élők és a közlekedők türelmét.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár