3 évnél régebbi cikk

Bezárhatják a boltot, ha egy vásárló nem visel maszkot
Bezárhatják a boltot, ha egy vásárló nem visel maszkot

Szankcionálni fogják, ha valaki nem visel maszkot boltban és létrehoznak egy újabb miniszteri posztot, melynek célja a családok védelme - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az M1 Híradójában.

A miniszterelnök elmondta, a lezajlott nemzeti konzultáció eredményeiből már tudják, hogyan kell védekezni és mit akarnak az emberek.

És azt szeretnék, hogy Magyarország működjön, ne bénítsa meg az életünket a járvány.

A konzultáció eredménye azért is releváns, mert a családok, a magyarok aggódnak: megismétlődik-e a tavaszi teljes lezárás, mert az számos nehézséget okoz és kérdéses az is, hogy a megtakarításaikkal kibírják-e.

"A virológusok és járványügyi szakemberek is olyan tanácsokat adnak, hogy így tudjuk tartani az országot, működjön a turizmus, a vendéglátás, az oktatás, a kultúra, a sport. Nem minden működik ugyanúgy, de a lehetőségekhez képest megy" - fejtette ki Orbán Viktor, majd arra kérte az embereket, hogy tartsák be a szabályokat.

Többek között tömegközlekedési eszközökön, boltokban viseljenek maszkot, tartsák a másfél méteres távolságot, és betegen ne menjenek közösségbe.

Ha valaki figyelmen kívül hagyja ezeket az intézkedéseket, akkor szankcionálni fogják.

Bírságot kap az üzlet tulajdonosa is és a vásárló is, aki boltban nem teszi fel a maszkot. Ha a boltban még egyszer előfordul, akár az üzletet be is zárhatják - tette hozzá a miniszterelnök.

"Nem fogunk kockára tenni egyetlen életet sem, de az országnak működnie kell - a kettő együtt szerintem lehetséges"

- hangsúlyozta  Orbán Viktor, majd kiemelte, a védekezés sikerességét a halálozási számok alacsonyan tartása mutatja.

A miniszterelnök azt mondta, a családok életszínvonalára is figyelni kell, ezért lesz egy családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszter: Novák Katalin lehetőségeit és hatáskörét meg kell növelni október 1-től.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek