Cloudy14 °C
2020. október 24. szombat Salamon
Menü

Heteken belül bezár a székesfehérvári Promod, lehúzza a rolót Magyarországon a divatcég

Heteken belül bezár a székesfehérvári Promod, lehúzza a rolót Magyarországon a divatcég
A székesfehérvári Promod az Alba Plazában (Fotó: fmc.hu)

Végleg bezárnak a népszerű francia divatmárka magyarországi üzletei, a cég kivonul hazánkból. Budapest kezd, vidék még csak felkészül, így maradt még idő beszerezni néhány darabot a Promodból.

20 év után döntött úgy a márka, hogy elhagyja hazánkat. Budapesten négy és vidéken is ugyanennyi üzletben lehetett kincsekre vadászni.

A cég már a koronavírus előtt is veszteséges volt. A Promod Hungary a megelőző években veszteséges volt, a 2018-as volt 2014 óta az első pénzügyileg nyereséges éve. Az Opten adatbázisa szerint a Promod Hungary Kft.-nél 51-en dolgoznak, a cég 2018-as árbevétele nem egészen 2 milliárd forint volt, amihez 135,5 millió forintos adózott eredmény társult. (A társaság pénzügyi éve február 28-án zárul, ezért 2019-es beszámolót még nem tettek közzé a hivatalos adatbázisokban.) - tette közzé a napi.hu. 

Információink szerint először a fővárosi üzletekben húzzák le a rolót és az ottani raktárkészletet terítik szét a vidéki boltokban. Úgy tudjuk, hogy emiatt többek között a székesfehérvári üzlet is még legalább szeptember végéig, de lehet, hogy még októberben is várja a hölgyeket akciós árukészlettel.

A francia márka az úgynevezett cool & chic stílust képviselte hazánkban, amely szerintük egy lelkiállapot: franciás, nőies megjelenés, merész mix & match párosításokkal, bohém utazó lelkülettel, egy csipetnyi kacérsággal a színekben, egzotikus hangulatú mintákkal, elegáns részletekkel és egy kis lazasággal.

Francis-Charles Pollet 1975-ben alapította meg az első Promod üzletet, ezzel bemutatva egy nőies, színes, mindenki számára elérhető, minőségi női divatot. A család története fiával, Julien-nel folytatódik, aki 2018-tól a Promod igazgatója. A divattervezőket, és magát a márkát a textil iránti szenvedély, a kifejezőképesség energiája, az örök mosoly és a folyamatos jövő felé tekintés mozgatja – írják honlapjukon.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

 • Világszerte növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma
  Világszerte növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma
 • Tovább nőtt itthon a fertőzöttek száma, újabb 38 ember vesztette életét a koronavírus szövődményeib
  Tovább nőtt itthon a fertőzöttek száma, újabb 38 ember vesztette életét a koronavírus szövődményeib
 • Elfelejtett nemzedék - bemutatták a fehérvári rendező filmjének előzetesét
  Elfelejtett nemzedék - bemutatták a fehérvári rendező filmjének előzetesét
 • Temetői séta lesz október 28-án a Csutora temetőben
  Temetői séta lesz október 28-án a Csutora temetőben

A hét sztorija

Eseménynaptár