Fair8 °C
2021. február 28. vasárnap Elemér
Menü
Házhozszállítás

Orbán Viktor: Napi ezer felett várható az új esetek száma

Orbán Viktor: Napi ezer felett várható az új esetek száma
Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. augusztus 1-jétől (Fotó: MTI)

A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret - hívta fel a Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli adásában. A miniszterelnök hangsúlyozta: az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik.

Ismét kiemelkedően magas, 941 az új koronavírussal fertőzött esetek száma hazánkban az elmúlt huszonnégy órában. A miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy lesz ez még több is: "A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret." – mondta Orbán Viktor. 

Hangsúlyozta: a fiataloknak is többet kell törődniük a betegség kérdésével, nehogy ők legyenek azok, akik megfertőzik a szüleiket, nagyszüleiket. Az idősek érdekében kell a leginkább betartani a szabályokat - jelentette ki.

Az iskolai testhőmérséklet-mérésről elmondta: az eszközöket megrendelték, október 1-jétől mindenhol lesz elegendő lázmérő. Jelezte: az alsó tagozatosok szülei a hőmérőzés helyszínére bekísérhetik a gyermeküket, és ha kiderül, hogy baj van, haza tudják vinni.

Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közölte: van egy haditervszerű intézkedési tervük arra, hogy ha nő a koronavírusos megbetegedések száma, és nő az igény a kórházi ellátásra, akkor hogyan alkalmazkodik ehhez az egészségügy.

Miután az egészségügyet felkészítették a járvány második hullámára, a védekezés is más lesz, mint tavasszal volt, mert akkor időt kellett nyerni az "ellenség" kiismerésére és az egészségügy felkészítésére - fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: így most nem azt kérik az emberektől, hogy maradjanak otthon, hanem azt, hogy tartsák be a kézmosási, maszkhasználati, távolságtartási szabályokat.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében.

Eddig a cégek kétharmada, és az emberek fele élt ezzel. A kérdés, hogy folytatódjon-e, és mely részeiben folytatódjon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Intenzíven terjednek Európában a koronavírus új variánsai
  Intenzíven terjednek Európában a koronavírus új variánsai
 • Külön díjazás a hétvégén is oltó hátziorvosoknak
  Külön díjazás a hétvégén is oltó hátziorvosoknak
 • Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma
  Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma
 • Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában
  Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában