Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Megint játszótérnek nézte néhány fiatal a tízemeletes tetejét Székesfehérváron

Megint játszótérnek nézte néhány fiatal a tízemeletes tetejét Székesfehérváron
Életveszélyes mutatvány vagy jó hecc? (Fotó: Facebook/Minkó Márk)

Életveszélyes mutatvány vagy jó hecc? Minden bizonnyal utóbbit gondolhatta az a három fiatal, akik Székesfehérváron futkostak az egyik tízemeletes tetején.

Nem először történik meg, és valószínűleg nem is utoljára: fiatalok futkostak az egyik székesfehérvári tízemeletes panelház tetején. A veszélyes mutatványt megörökítő képek és videó a Fehérvári vagyok! Facebook-csoportba került be.

Korábban már készültek hasonló képek és írtunk is jelenségről. Akkor Schmöltz Miklós Péter közös képviselő elmondta, nem egyedi eset a tetőn futkosás, ám sem jogi, sem pedig fizikális eszközük nincsen arra, hogy megakadályozzák ezeket a veszélyes mutatványokat, amelyek sokszor nem egyéb célt szolgálnak, minthogy valamelyik közösségi média felületen lájkokat hozzanak.

"Az emeletes házak tetején lévő átjárókat biztonságtechnikai okokból nyitva kell tartanunk, de legalábbis minden lakónál, kell, hogy legyen kulcs az ajtók nyitásához. Ezek az átjárók ugyanis két célt szolgálnak: egyrészt tűz esetén az ötödik emeletnél feljebb lakók felfele kell, hogy meneküljenek, és a tetőn lévő átjárón keresztül a másik lépcsőházba. Másrészt, ha elromlik a lift, akkor is ezt az útvonalat használják a magasabban lakók. Sokszor 3-4, de akár 10-11 lépcsőház is átjárható így, vagyis teljességgel ellenőrizhetetlen, hogy mikor, ki jut ki a tetetőre" – emelte ki akkor Schmöltz Miklós Péter. Hozzátéve, az a jobbik eset, ha csak ücsörögnek, vannak, akik kimondottan rongálási céllal mennek ki a tetőre, ledobnak dolgokat vagy éppen az esővíz-elvezetőbe dugnak sörösüveget.

A Facebookra felkerült képeket és a videót ide kattintva lehet megnézni!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár