Partly cloudy16 °C
2020. október 21. szerda Orsolya
Menü

Koronavírus: először van 1000 felett az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma

1070 fővel emelkedett az egy nap alatt beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 8 beteg - tette közzé vasárnap a koronavírus.gov.hu tájékozatató oldal.

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - tette közzé vasárnap a koronavírus.gov.hu. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 683 főre emelkedett, 4391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Fejér megyében az egy nap alatt regisztrált fertőzések száma 49 fő volt, így 899-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, ezért több szabály is változik. Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Igazolt COVID-19 fertőzöttek száma megyénként (Fotó: koronavirus.gov.hu)
Igazolt COVID-19 fertőzöttek száma megyénként (Fotó: koronavirus.gov.hu)

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár