3 évnél régebbi cikk

Baráti futással ünnepelte ötvenedik születésnapját a fehérvári ultrafutó, Soós Péter
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Baráti futással ünnepelte ötvenedik születésnapját a fehérvári ultrafutó, Soós Péter
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

50 éves lett a székesfehérvári ultrás, Soós Péter. A közismert sportoló születésnapi ünneplésként közös futásra hívta barátait a Velencei-tóhoz. A programon számos magyar atléta jelent meg, többek között Szőnyi Ferenc, Kaufer Tamás, Végh Attila, Molnár Péter, Máténé Varjú Edit, Németh Zoltán és Horváth Móni.

Számos sportoló gyűlt össze a hétvégén Gárdonyban, az egyik helyi kempingben, hogy közös futással ünnepeljék meg a Székesfehérváron élő sportoló, Soós Péter 50. születésnapját. Az ország minden tájáról érkeztek vendégek a különleges eseményre.

Ott volt például Szőnyi Ferenc, az ultratriatlon magyar legendája, aki a világon elsőként csinálta meg kétszer a 20-szoros Ironmant. Nevét először talán a Himalájában megrendezett The Hell Race kapcsán jegyezte meg a nagyközönség: a 480 kilométeres futóversenyt kétszer is egyedüliként teljesítette (két egymás utáni évben).

A programon részt vett Németh Zoltán és Horváth Móni ultrafutó, Végh Attila, Molnár Péter és a székesfehérvári Máténé Varjú Edit – sok más sportolóval együtt. Nem hiányozhatott  Kaufer Tamás sem, akiről mindenki tudja, hogy nemcsak futóversenyeken és triatlon versenyeken vesz részt – közel 60 évesen -, hanem a versenyszervezésben is nagy gyakorlata van. Így most is segített a rendezvény lebonyolításában.

Elsősorban a fehérvári futókat hívtam meg, de végül az ország távoli pontjairól is érkeztek sportolók” – árulta el Soós Péter – „Nagyon sok olyan ismerősöm van, akikkel az elmúlt huszonvalahány évben rendszeresen találkoztam versenyeken, s igazi futóbarátság alakult ki közöttünk. Nagyon közel állnak a szívemhez és sokszor edzünk együtt. Így egyértelmű volt számomra, hogy ezt a kerek évfordulót is velünk ünneplem meg, s hogyan máshogy, mint a Velencei-tó körbefutásával? Sajnos a vírushelyzet megerősödése miatt sokan nem tudtak eljönni, de így is majdnem annyian voltunk, mint egy lakodalomban. Voltak, akik végig ünnepelték velem a napot, volt, akinek a testmozgás után el kellett mennie, s akadt olyan is, aki csak este tudott csatlakozni.”

Merthogy nemcsak futás szerepelt a programban! A válogatott szülinapos zenei köszöntője és a tókör után senki se maradt éhes, hiszen főtt a bográcsban (Katona Krisztinek köszönhetően) a pörkölt (a vegetáriánusokra gondolva gombát is készítettek), a sör is behűtve kínálta magát a pálinka és a bor mellett – és így hajnalra már az énekszóból sem volt hiány.

Az 50. szülinapi buli után sem áll meg persze a „sportélet”: Péter már nagyon várja az idei Ultrabalatont, melyen három fős csapattal vesz részt: Pirik Gyulával és Szombath Attilával már év eleje óta folyamatosan készülnek.

Borítókép: Soós Péter
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek