Cloudy14 °C
2020. október 24. szombat Salamon
Menü

Te is segíthetsz! Legyél Mobildonor!

Te is segíthetsz! Legyél Mobildonor!
Egy egészen új kezdeményezés az okostelefon felajánlás (Fotó: mobildonor.hu)

Segíteni egy rászorulónak mindig lélekmelengető érzés. De ez most egészen más, mint amit eddig megszoktunk: itt most nem ruháról, tartós élelmiszerről, vagy más egyéb, már megszokott dolgokról van szó.

A Legyél Mobildonor! kampány egy merőben új, de annál égetőbb problémára hívja fel a figyelmünket. Legtöbbünknek annyira megszokott már, hogy az okostelefon a kezünkben van, hogy fel sem tűnik az, ha valakinek még sincs. Amíg jó néhányunknak akár kettő is jut (egy céges és egy privát), addig vannak, akik nem engedhetik meg maguknak a nem ritkán súlyos tízezrekbe vagy akár még ennél is többe kerülő kütyüket.

A kampány keretében a NIOK Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napjainkban milyen hátrányt is tud jelent, ha valakinek egyetlen digitális eszköze sincs. Ezt persze csak akkor éreznénk, ha mi is letennénk egy-egy napra az okostelefont, és megpróbálnánk nélküle túlélni. Addig, amíg a Facebookot pörgetjük, fel sem tűnik, hogy mennyire is tud fontos lenni az, hogy a digitális világ elérhető legyen.

A karanténidőszak is jól példázta, hogy a digitális csatornák mennyire hasznosak. Elég csak a digitális tanrendre gondolnunk, vagy a távoli rokonokkal való kapcsolattartás fontosságát említeni. De napjainkban már a munkakeresés sem feltétlen egyszerű a digitális lehetőségek használata nélkül.

A Legyél Mobildonor! kampány olyan társadalmi összefogás, amelyben az otthon kallódó, még használható, de már nem használt okostelefonokat olyan rászorulóknak juttatják el, akiknek eddig nem volt lehetőségük okostelefont használni.

Az adakozás azon túl, hogy egy rendkívül nemes gesztus, komoly segítséget nyújt a rászorulóknak.

A most induló kampány kezdeti célja, hogy sikerüljön összegyűjteni 300 működőképes okostelefont, és azokat eljuttatni a rászorulóknak.

A készülékek új tulajdonosait a NIOK Alapítvány meghatározott pályázati szempontok alapján fogja majd kiválasztani. És hogy biztosan összejön több mint 300 telefon, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kampány október elejei indulása óta már több mint 100 készülékfelajánlás érkezett.

Így hát nincs más dolgunk, csak túrni egy kicsit a fiók aljában, és felkutatni a pár évvel ezelőtti még működőképes okostelefonunkat.

A kampányban 5 évnél nem idősebb, fizikailag hibátlan, sérülésmentes, még működő okostelefonokat várnak.

További teendőnk csak annyi, hogy jelentkezünk a Legyél Mobildonor! oldalán, majd várjuk a futárt, hogy az eljuttassa a készüléket a Telekom szervizébe, ahol felkészítik azt új tulajdonosa számára.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár