3 évnél régebbi cikk

Elmarad a karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren
·Hírekadvent·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
commons.wikimedia.org
Elmarad a karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren
·Hírekadvent·Utolsó frissítés: undefined

Az operatív törzs iránymutatását követve Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ bejelentette: idén nem lesz karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. A kézműveseket egy új kezdeményezéssel igyekeznek támogatni. A fehérvári vásárról még nincsenek friss híreink.

A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) helyette kampányt indít a hazai kézművesek támogatására, amelyben mindenkit arra biztat, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket. A kampányhoz további csatlakozókat is várnak.

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni.

Ezt az előrejelzést támasztja alá az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedésében.

A fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve azt a felelős döntést hozta meg a cég vezetése, hogy az idei vásár a járványhelyzet miatt elmarad, tekintettel arra, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné.

A járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéssel készülnek, és szigorítják a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

“A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak - mondta el Faix Csaba, a BFTK ügyvezetője.  - A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart“ - tette hozzá.

A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, hiszen ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása, melyek idén elmaradtak, ezt a kiesést akarják így pótolni.

 A közlemény a fővárosi bazilikánál rendezett hasonlóan nagyszabású vásárra nem tér ki.

 

És mi lesz Székesfehérváron?

Arról egyelőre nincs információnk, hogy Székesfehérváron is elmaradna az adventi vásár.

Jelenleg (október 12-én) a Fehérvári Programszervező Kft. weboldalán az olvasható, hogy a Fehérvári Advent hagyományos programjai 2020. november 27-től december 23-ig várják a látogatókat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek