3 évnél régebbi cikk

Online kihívások a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért
Online kihívások a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért

Fussunk a tiszta és egészséges Székesfehérvárért! Erre ösztönöz mindenkit az ARAK és a Depónia közös szervezése a TESZ#2020. Rendhagyó formában és időpontban ugyan, de idén is megrendezik a város egyik kiemelkedő és kedvelt sporteseményét.

Az idei évben esedékes kilencedik TESZ futást a koronavírus járvány miatt az eredeti júniusi és az elhalasztott szeptemberi időpontban sem tudták biztonságosan megrendezni a szervezők. A tiszta, egészséges Székesfehérvárért program létrehozói: az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. úgy döntöttek, 2020-ban nem a Várkörúton, hanem a virtuális térben mozgatják meg a követőket.

A virtuális program környezettudatossági pillérét ezúttal is a Depónia adja, nem véletlen, hogy a TESZ futóverseny eredeti időpontját a környezetvédelmi világnaphoz igazították. Valamivel később és megváltozott körülmények között ugyan, de a környezetvédelmi szemléletformálás teret kap.

A TESZ#2020 névvel október 15-én elinduló kampány a futóverseny két fontos üzenetét egyszerre két kihívással népszerűsíti.

A jelen körülményekre tekintettel újragondoltuk a Depónia-futást. Korábban a tömegfutásra jelentkezéskor PET-palackot gyűjtöttünk. Depóniásként a miénk a T, azaz a Tiszta betű, mely során most nem a hulladék szelektálása kerül a középpontba, hanem a hulladékmegelőzés és az újrahasználat.” - fogalmazta meg Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kihívás a következő, amelybe a korábbi évek gyakorlatát is belecsempészték: küldj be egy újrahasználat vagy hulladékmegelőzés témájú képet vagy videót úgy, hogy ezen szerepeljen egy darab összetaposott PET palack is.

Például megelőzétémakörében egyszer használatos műanyag pohár helyett üvegpohár egy képen megjelenítve, vagy újrahasznosítás témájában kész mécsestartó helyett egy befőttes üvegből készített mécsestartó (ezek a példák nem indíthatók a kihívás során)


A kihívás időszaka 2020. október 15. és november 15. között tart.

"A virtuális térbe helyeztük át ezt a TESZ 2020-as kihívást. Az a lényege továbbra is, hogy a mindennapos testmozgásra ösztönözzük az embereket. És ezért létrehoztunk október 15. és november 15-e között egy hónapot, amikor virtuálisan gyűjthetjük a kilométereket és ennek keretében mindenkinek lehetősége lesz feltölteni magáról egy fényképet. Esetleg okos eszközről merre futott, hol futott, mennyit futott” - részletezte a másik kihívást Borsányi Zoltán, a TESZ futóverseny szervezője.

A négy héten át tartó kihívás alkalmával, online felületen gyűjtik a kilométereket a fehérvári iskoláknak, mely teljesítményeket igazoló adatokat a rendezvény október 15-én induló eseményoldalára várnak a szervezők. A legtöbb felajánlott kilométert összegyűjtött suli 300 ezer forint értékű jutalomban részesül.

Székesfehérváron számtalan kiváló, futásra alkalmas hely van, mely lehetőséget biztosít az egészséges feltöltődésre – tette hozzá a szervező, aki bízik abban is, hogy a programban résztvevők feltöltött fotóikkal egyben ötletet is adnak egymásnak a szabadidős tevékenység gyakorlására.

Borítókép: TESZ futás Facebook-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek