3 évnél régebbi cikk

Bombával fenyegetőzve rabolta ki a trafikot Fehérváron, az ügyet most tárgyalták
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Bombával fenyegetőzve rabolta ki a trafikot Fehérváron, az ügyet most tárgyalták

Szakértők meghallgatásával folytatódott annak a férfinak a tárgyalása, aki 2014 novemberében bombával fenyegetőzve rabolt ki egy trafikot a Budai út - Gáz utca kereszteződésében.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének és közveszéllyel fenyegetés büntette miatt emelt vádat az ügyben. Korábban az elmeorvosi szakértők véleménye nem egyezett meg abban, hogy a férfinél fennállt-e a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapot, és beszámítható volt-e. A hétfői tárgyaláson ebben a tekintetben nem született eredmény.

"A bíróság a tárgyaláson a vádlott elmeállapota vonatkozásában szakértői véleményt adó szakértők meghallgatásával folytatta a bizonyítási eljárást. A szakértői vélemények közötti ellentmondást a mai tárgyaláson nem sikerült feloldani, azok további kiegészítése szükséges, így a bíróság a tárgyalást a bizonyítás kiegészítése céljából elnapolta” - nyilatkozta Hudák Hedvig, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője a Fehérvár Televíziónak.

A férfi a trafikot még 2014-ben rabolta ki. Először házilag épített egy bombának látszó szerkezetet. Délután elment terepszemlét tartani, majd a táskájában a "bombával" tért vissza.

Ezután megmutatta a bombának látszó szerkezetet tartalmazó táskát a pénztárosnak, miközben megfenyegette, hogy felrobbantja a helyiséget, amennyiben nem adja át a napi bevételt.

A pénztáros a vádlott fenyegető fellépésére átadott a kasszából 96 ezer forint készpénzt, majd a férfi távozott a dohányboltból. A rablást két férfi észlelte, akik a menekülő vádlott után futottak. A rablót a József utcában az egyik társasháznál elfogták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A bombának látszó szerkezet miatt mindeközben 357 lakót kellett kimenekíteni. A helyszínre a tűzszerészek is kivonultak és a szerkezetet még este kilőtték. Szerencsére senkinek nem lett semmi baja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek