Partly cloudy5 °C
2020. december 4. péntek Barbara, Borbála
Menü
Házhozszállítás

Közlekedjünk figyelmesen a temetők környékén! - A mentők is figyelmeztetnek

Ahogy elkezdődött Mindenszentek hétvégéje, jelentősen megnövekedett a forgalom a székesfehérvári temetők környékén is. Fontos, hogy továbbra is szem előtt tartsuk az óvatosságot!

Korábban már összefoglaltuk a hétvégi temetőlátogatásokkal kapcsolatos aktuális tudnivalókat, különösen tekintettel arra, hogy gépkocsival a temetőkertek területére ezekben a napokban csak reggel 7 és délelőtt 11 között lehet behajtani. Ezután a sűrű gyalogosforgalom miatt már nagyon veszélyes, ezért a Városgondnokság munkatársai ismételten kérik az látogatókat, hogy figyeljenek erre!

Az Országos Mentőszolgálat is közlemény adott ki, melyben a temetőlátogatásokkal kapcsolatos veszélyhelyzetekre hívják fel a figyelmet.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az áll, a balesetveszély elkerülése érdekében a megnövekedett forgalomban az autósok közlekedjenek a szokásosnál is óvatosabban, a sírokat felkeresőknek pedig a korai sötétedés miatt hasznos lehet a zseblámpa használata a temetőkben.

Azt kérték, hogy különösen vigyázzanak a temetőbe látogató kisgyermekekre, hiszen egy meglazult sírkő könnyen ledőlhet és akár halálos balesetet is okozhat.

A temetők, sírok felkeresése sokaknak komoly fizikai erőpróbát, megterhelést jelent, ezért az alapbetegségben szenvedők és az idős emberek lehetőleg vigyék magukkal rendszeresen, vagy szükség esetén szedett gyógyszereiket.

Lehetőleg mindvégig viseljenek maszkot és tartsanak megfelelő távolságot másoktól, valamint kerüljék a tömeget. Amennyiben betegnek érzik magukat vagy a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják, maradjanak otthon - olvasható a közleményben.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

 • Légy Te is Angyal - december 6-ig várják az adományokat
  Légy Te is Angyal - december 6-ig várják az adományokat
 • A hangszerek királynője - szimfonikus koncert a Fehérvár Televízióban
  A hangszerek királynője - szimfonikus koncert a Fehérvár Televízióban
 • Magyarok Kenyere - több mint 24 tonna búzát ajánlottak fel Fejér megye gazdái
  Magyarok Kenyere - több mint 24 tonna búzát ajánlottak fel Fejér megye gazdái
 • Napokon belül visszaáll a régi forgalmi rend a Belvárosban
  Napokon belül visszaáll a régi forgalmi rend a Belvárosban

A hét sztorija

Eseménynaptár