3 évnél régebbi cikk

Csak időpontra lehet menni a Család-és Nővédelmi Központ rendeléseire Fehérváron
Csak időpontra lehet menni a Család-és Nővédelmi Központ rendeléseire Fehérváron

A koronavírus-járvány második hulláma miatt csak előjegyzéses betegeket fogadnak a fehérvári Család-és Nővédelmi Központban. A rákszűréseket későbbre halasztják.

A rendelőben felfüggesztik azon vizsgálatok elvégzését, amelyek nem sürgősek, tervezhetőek és későbbre halasztásuk nem jár kockázattal. Tipikusan ilyen pl. az évente javasolt ún. rákszűrés.

A korábbi kóros leletek kontrollját természetesen elvégzik – berendelés alapján.

Csak délelőtti rendeléseket tartanak fent. Pácienst (az akutan fellépő súlyos, akár életveszélyes állapotok miatt szükséges elsősegély esetét kivéve) kizárólag előjegyzés alapján fogadnak!

A rugalmas munkaszervezés érdekében kizárólag telefonos bejelentkezés alapján van mód beteget fogadni.

A 06 22 316 154 és a 06 22 505 167 telefonszámok azok, ahol a kapacitás függvényében az intézmény igyekszik a lehető legkorábbi időpontot ajánlani. Kérik majd a betegektől, hogy bejelentkezéskor közöljék az okot, amely miatt a rendelőt fel kívánják keresni, és fenntartják a jogot, hogy nem sürgős esetben későbbi időpontot ajánljanak fel.

Kérik ugyanakkor, hogy időpontra az érkező betegek pontosan, maximum 5-10 perccel korábban érkezzenek, hogy a fertőzésveszélyes tömegkontaktusokat el lehessen kerülni.

A biztonsági távolságok betarthatósága, a zsúfoltság elkerülése érdekében a rendelő nagyvárójában egyszerre legfeljebb 10, a kisebb váróban 5 páciens tartózkodhat. Kísérőket nem áll mód beengedni, egyetlen kivételt képez a súlyosan fogyatékos személyt segítő.

A terhességi kornak megfelelő szűrővizsgálatok elsőbbséget élveznek, azokat minden esetben elvégzik, azonban javasolják, hogy ilyen célból ne a kora reggeli órákat válasszák.

Lázas, hurutos, köhögéssel járó, illetve náthás betegségben szenvedők a rendelőt a kismamák védelme érdekében nem látogathatják! Ezen előírás megszegői ellen az illetékes járványvédelmi hatósághoz minden esetben bejelentést tesznek!

Aki egyéb egészségügyi probléma nélkül, kizárólag adminisztratív feladat miatt érkezik a rendelőbe (táppénzes papír, rendszeresen szedett gyógyszer, pl. fogamzásgátló felíratása, várandóssági igazolások stb.), kérik, hogy a telefonos bejelentkezésekor jelezze ez irányú igényét.

Az intézmény arra törekszik, hogy a kért dokumentumot soron kívül, rendelői behívás nélkül, minimális várakozás mellett átadhassa, a gyógyszereket pedig recept nélkül, a „felhőbe” feltöltik.

Nyomatékosan kérnek mindenkit a higiénés előírások maximális betartására! Elsősorban a gyakori kézmosásra. Maszk nélkül az épületbe belépni tilos! A pácienseknek a recepció mellett felszerelt automata kézfertőtlenítő-adagolót is használhatják. A rendelők és várók bútorzatát naponta többször fertőtlenítik. Ezért kérik, vigyázzanak a rendelő tisztaságára, higiénéjére! A CSNK nagy hangsúlyt fektet dolgozói egészségére is: munkatársaikat folyamatosan ellenőrizik, rendszeresen tesztelik, hogy csak egészséges egészségügyi dolgozóval kerüljenek kapcsolatba betegeik.

A CSNK köszöni a páciensek együttműködését! Kijelentik ugyanakkor, hogy aki a fenti szabályokat nem tartja be, a rendelő nyugalmát zavarja, rendbontást követ el, azzal szemben minden törvényes lehetőséget igénybe véve lépnek fel.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek