Cloudy4 °C
2021. január 19. kedd Sára
Menü
Házhozszállítás

Kezdődik a fehérvári Ciszterci Gimnázium bővítése

Jövő héten átadják a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítéséhez a munkaterületet. A kivitelező kiskunhalasi cég megkezdi az egy-két hónapig tartó bontási munkálatokat. A tervek szerint két év múlva átadják a modern, kosárlabda pályát is magában foglaló termet, öltözőket és étkezőt.

2018-ban márciusában tették le a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítésének alapkövét. Néhány napon belül pedig megkezdődhet az építkezés. Várhatóan két év múlva elkészül az épület új része.

Bérczi L. Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság kormányzó perjele elmondta: „A díszteremtől kezdődő épületszárnyak, tehát a díszterem, étkező, kis tornaterem, ilyenek. Tehát azon az oldalon fogják az épület nagy részét lebontani. A díszterem és nagynak mondott tornaterem kivételével mindent elbontanak, és létrejön ott egy nagy szabványos méretű kosárlabda pálya, öltözők, étterem.”

Az apát hozzátette, az eredeti tervekben még szerepelt plusz szinteken tantermek létrehozása is, amelyre nagy szükség lenne, de csak a következő ütemben valósulhat meg, amennyiben lesz rá forrás. A munkaterületet november 16-án adják át a kiskunhalasi kivitelező cégnek. Az átépítés a bontással kezdődik majd. Petróczy Attila, a Merkbau Zrt. vállalkozás vezetője tájékoztatása szerint:

„Egy klasszikus épületbontásra kell gondolni, hogy nagyobb gépek fognak érkezni, amelyek el fogják bontani az épületet. Zajjal fog járni, szerintem porterheléssel, az egy kontrollálható tevékenység, porterhelés annyira nem fogja érni a környezetet, viszont zajterhelés az fogja érni, de az is egy épületbontásból származó normál zajterheléssel fog megegyezni.”

Mivel digitális oktatás kezdődött a 9-ik évfolyamba és az a felett járók számára, és az 5-8 osztályosok számára is november 23-ig az intézmény online tanítást írt elő, nem lesz zavaró az átépítés. A bontás várhatóan 1-2 hónapig zajlik majd és aztán kezdődhet az építkezés. A kiskunhalasi cégnek Budapesten is van irodája, onnan irányítják majd a munkálatokat. A beruházás értéke nettó 1 milliárd 848 millió forint. Az épület új szárnya várhatóan 2022 szeptemberére készül el.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Csehországban kissé javul a járványhelyzet
  Csehországban kissé javul a járványhelyzet
 • Újrakezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban
  Újrakezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban
 • Ötmilliárd forintos pályázat a magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak
  Ötmilliárd forintos pályázat a magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak
 • Szent Sebestyén napján, szerdán lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje
  Szent Sebestyén napján, szerdán lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje
 • Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra
  Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra
 • Több ezren tüntettek Amszterdamban a járvány elleni lezárások miatt
  Több ezren tüntettek Amszterdamban a járvány elleni lezárások miatt
 • Már több mint másfél millióan regisztráltak oltásra
  Már több mint másfél millióan regisztráltak oltásra
 • Elkezdődött az ökumenikus imahét
  Elkezdődött az ökumenikus imahét
 • Világszerte már több mint 95 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak
  Világszerte már több mint 95 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak