Light rain20 °C
2021. május 12. szerda Pongrác
Menü
Házhozszállítás

Kezdődik a fehérvári Ciszterci Gimnázium bővítése

Jövő héten átadják a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítéséhez a munkaterületet. A kivitelező kiskunhalasi cég megkezdi az egy-két hónapig tartó bontási munkálatokat. A tervek szerint két év múlva átadják a modern, kosárlabda pályát is magában foglaló termet, öltözőket és étkezőt.

2018-ban márciusában tették le a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítésének alapkövét. Néhány napon belül pedig megkezdődhet az építkezés. Várhatóan két év múlva elkészül az épület új része.

Bérczi L. Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság kormányzó perjele elmondta: „A díszteremtől kezdődő épületszárnyak, tehát a díszterem, étkező, kis tornaterem, ilyenek. Tehát azon az oldalon fogják az épület nagy részét lebontani. A díszterem és nagynak mondott tornaterem kivételével mindent elbontanak, és létrejön ott egy nagy szabványos méretű kosárlabda pálya, öltözők, étterem.”

Az apát hozzátette, az eredeti tervekben még szerepelt plusz szinteken tantermek létrehozása is, amelyre nagy szükség lenne, de csak a következő ütemben valósulhat meg, amennyiben lesz rá forrás. A munkaterületet november 16-án adják át a kiskunhalasi kivitelező cégnek. Az átépítés a bontással kezdődik majd. Petróczy Attila, a Merkbau Zrt. vállalkozás vezetője tájékoztatása szerint:

„Egy klasszikus épületbontásra kell gondolni, hogy nagyobb gépek fognak érkezni, amelyek el fogják bontani az épületet. Zajjal fog járni, szerintem porterheléssel, az egy kontrollálható tevékenység, porterhelés annyira nem fogja érni a környezetet, viszont zajterhelés az fogja érni, de az is egy épületbontásból származó normál zajterheléssel fog megegyezni.”

Mivel digitális oktatás kezdődött a 9-ik évfolyamba és az a felett járók számára, és az 5-8 osztályosok számára is november 23-ig az intézmény online tanítást írt elő, nem lesz zavaró az átépítés. A bontás várhatóan 1-2 hónapig zajlik majd és aztán kezdődhet az építkezés. A kiskunhalasi cégnek Budapesten is van irodája, onnan irányítják majd a munkálatokat. A beruházás értéke nettó 1 milliárd 848 millió forint. Az épület új szárnya várhatóan 2022 szeptemberére készül el.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Intelligens zebra épül a fehérvári kórház előtt és a Hosszúsétatéren
  Intelligens zebra épül a fehérvári kórház előtt és a Hosszúsétatéren
 • Köszönet az egészségügyi dolgozóknak - a Szabad Színház is csatlakozott
  Köszönet az egészségügyi dolgozóknak - a Szabad Színház is csatlakozott
 • A Duna felső szakaszán folytatódik a szúnyoggyérítés
  A Duna felső szakaszán folytatódik a szúnyoggyérítés
 • Tovább nőttek a lánctartozások az építőiparban
  Tovább nőttek a lánctartozások az építőiparban
 • Újabb versenyképesség-növelő programot indít a kormány
  Újabb versenyképesség-növelő programot indít a kormány
 • A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
  A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
 • Drágább lesz a gázolaj
  Drágább lesz a gázolaj
 • Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
  Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
 • Óriási segítséget kaphatnak a civilek
  Óriási segítséget kaphatnak a civilek