3 évnél régebbi cikk

A fehérvári Nemszemét étterem ingyen étellel segíti a rászorulókat
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
A fehérvári Nemszemét étterem ingyen étellel segíti a rászorulókat
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári Nemszemét étterem a koronavírus-járvány idején is jótékonykodik, így minden nap ingyenesen elvihető meleg étellel várja a rászorulókat.

A napokban érdekes posztra bukkantam a fehérvári Nemszemét Facebook-oldalán, miszerint két adag ételcsomagot helyeztek el az étterem bejárata mellett a rászorulóknak.

Mivel a következő nap újabb bejegyzés jelent meg, újabb adag harapnivalóval, felkerestem a Nemszemét éttermet, hogy megtudjam, mi áll a jótékonykodás mögött.

"Látjuk, hogy mindenkinél mennyire rossz a helyzet. Gyakorlatilag nekünk is saját zsebből kell finanszírozzuk az alkalmazottak bérét, hogy senkit ne kelljen elküldeni, mert a bevételek annyira megcsappantak. Mellette ott van, hogy a partnerünk a 77 catering. és más. csapat menüt is készít, így mindig akad aznap készült, friss, kifogástalan minőségű ételmaradék. Adja magát, hogy ne kidobjuk, hanem odaadjuk olyan embereknek, akik még nálunk is rosszabb helyzetben vannak" - kezdte Fekete József, hal logopédus és kinevezett Helyi Hülye.

Ezzel az akcióval nem a hírverés a célunk, csupán segíteni szeretnénk azokon, akiknek ez a szerény adomány is kis boldogságot vihet a napjaiba. Érezzék, hogy bármennyire is rossz a helyzet, ha összefogunk, senki nem marad egyedül.

"Jellemzően az aznapi, megmaradt menüt tesszük ki, de például tegnap már nem maradt a napi adag ételből, így készítettünk pár szelet rántott húst" - folytatta Fekete József, majd kiemelte, hogy azért ilyen módon teszik ki az ételeket, hogy senkit ne kényszerítsenek olyan megalázó helyzetbe, hogy kérnie kelljen.

A Nemszemét étterem éppen egy újabb felajánlás nyomán (egy vendégük rendelt két adag menüt, de azt kérte, hogy a futár csak a pénzért menjen, a megvásárolt ételt pedig rakják ki délután, így a segítő és a megsegített is anonim maradhat) döntötte el, hogy bevezeti a felfüggesztett menüt, ami mellé - az eddigieken felül, pluszban - ők is mellé állnak.

Mutatjuk a Nemszemét étterem felfüggesztett menüjének részleteit:

Borítókép: Facebook/Nemszemét
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek